Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

“Ομάδα κρούσης” από τη νέα Δημοτική Αρχή της Κέρκυρας, κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας


safe_image.php

Με στόχο τη  “δημιουργία δομών για την επιστημονική θωράκιση του μετώπου αντίστασης κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, την ενημέρωση και την κινητοποίηση του κερκυραϊκού λαού”, έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο η σύσκεψη φορέων και ενεργών πολιτών που οργάνωσαν ο νέος Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και η  «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση».

Η «Ομάδα κρούσης»
Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την Ομάδα, έργο της οποίας θα είναι  η συστηματική παρακολούθηση του  προγραμματισμού και των ενεργειών του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να προβαίνει σε κάθε πράξη που είναι απαραίτητη όχι μόνο για την αντίκρουση αλλά και για την πρόληψή τους. Ήδη έχουν δηλώσει τη διαθεσιμότητά τους για το έργο αυτό νομικοί, τεχνικοί και  δασολόγοι που θα κινηθούν άμεσα στην κατεύθυνση αυτή
Η ομιλία του νέου Δημάρχου
«Σύνθημά μας: Δεν πωλείται τίποτα. Δεν εκποιούμε τη ζωή μας. Υπερασπιζόμαστε όλα όσα μας ανήκουν» τόνισε χθες ο νέος Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, μιλώντας στη σύσκεψη.
Ο κ. Νικολούζος αναφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο αποκάλεσε «θεσμικό κατασκεύασμα» και «νομοθετικό έκτρωμα»), το ρόλο του και τη λειτουργία του  στην εκποίηση στοιχείων του εθνικού πλούτου.
Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του πως «ο αγώνας για τη ματαίωση των εκάστοτε εξελίξεων δίνεται τόσο στο μέτωπο των κινημάτων και συλλογικοτήτων όσο και στο μέτωπο των θεσμικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων».
«Για να σωθούμε πρέπει να σώσουμε τη γη και τα κοινωνικά μας αγαθά» προσέθεσε. «Και για την επιτυχία αυτού του στόχου μόνο κοινός μπορεί να είναι ο αγώνας. Διακυβεύονται πολύ σημαντικά αγαθά, για να θέλει ο καθένας να αγωνιστεί μόνος του.
Στο όνομα της κρισιμότητας της κατάστασης χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων που έχουν κοινό στόχο, κοινή αγωνία, κοινό όραμα. Κόμματα, οργανώσεις, φορείς, σωματεία, κινήματα, μεμονωμένοι πολίτες να ενώσουμε τις φωνές μας και την αγωνιστική μας διάθεση, για να μη συντελεστεί η καταστροφή που σχεδιάζουν.
Ο Δήμος της Κέρκυρας θα είναι μπροστά και θα  παλέψει με ειλικρινή αγωνιστική ενωτική διάθεση και εντιμότητα, για να μην περάσουν τα νομοσχέδια «της ντροπής». Για να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ που επιδιώκει να καταργήσει τη ζωή μας».
Ποιοί  συμμετείχαν στη σύσκεψη
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό ή έκαναν παρεμβάσεις οι εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  και του Αρχιεπισκόπου Καθολικών, π. Γεώργιος και π. Μάριος, εκπρόσωπος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη (ο επιστημονικός συνεργάτης του Λάμπρος Ντούσικος), ο νέος περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γκούσης, ο Γιώργος Λυκίσσας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η Όλγα Τσιλιμπάρη από την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, ο Δημήτρης Φατήρας από το Συντονιστικό του Ερημίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Τέλης Κοσκινάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Βραδής, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Κώστας Αλαμάνος, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου και της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρείας Ευγένιος Ραψωμανίκης, ο εκπρόσωπος του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Γιάννης Δημητράς, ο Θεόδωρος Πιτικάρης από την Κοινωνική Συμφωνία. Επίσης, ο Χρήστος Μωραΐτης από την ΕΛΜΕ και ο Σάββας Αρμένης από την Ο.ΚΕ.Σ.Α.
Παρεμβάσεις έκαναν επίσης, ενεργοί πολίτες με την επιστημονική  ιδιότητα ή την κοινωνική ευαισθησία τους καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

neriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου