Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Απορρίφθηκε η συζήτηση για δημοψήφισμα - Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ



- Ομόφωνα απορρίφθηκε από τη συνεδρίαση-παρωδία η άθροιση των υπογραφών για τη σύγκληση της Ολομέλειας σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ». 
- Απείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ από τη διαδικασία  
- Δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία ΔΗΜΑΡ και Χ.Α.

Ολοκληρώθηκε  λίγο μετά της 11:30 το πρωί η έκτακτη συνεδρίαση - παρωδία του Α’ Θερινού Τμήματος της Βουλής.  Το τμήμα απέρριψε τη συζήτηση για δημοψήφισμα σχετικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος μόνο η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή, χωρίς όμως να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να συνυπολογιστούν οι υπογραφές του ΚΚΕ, αλλά η κυβέρνηση δεν το αποδέχηκε.
«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. Όπως σημείωσε, «τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας,  που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός. Αυτή η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό.Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία».
Η κυβέρνηση αγνόησε τις υπογραφές των βουλευτών της αντιπολίτευσης, 123 χωρίς τη Χ.Α. και 139 στο σύνολο, και ανέθεσε στο Α' Θερινό Τμήμα να αποφανθεί αν υφίστανται οι 120 για να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια για δημοψήφισμα (

 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου