Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σε συστράτευση όλων των πολιτών για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, καλεί η νέα Δημοτική Αρχή της Κέρκυρας

logo color (5)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε σύσκεψη για την προστασία της δημόσιας περιουσίας


Κέρκυρα 14.7.14
Συνδημότες και συνδημότες
Το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει ακάθεκτο την επιχείρηση υλοποίησης των σχεδίων του, που είναι η εκποίηση δημόσιας περιουσίας εν ονόματι αποπληρωμής του χρέους, αδιαφορώντας για την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον. Στο «στόχαστρο του» έχουν μπει «φιλέτα» της πατρίδας μας και η Κέρκυρα δεν αποτελεί εξαίρεση.
Ίσσος, Ερημίτης, Μπούκα, Ψυχιατρείο, Καστέλο, αεροδρόμιο και λιμάνι (με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης) βρίσκονται ήδη σε διαδικασία «αξιοποίησης» και ο κατάλογος παραμένει ανοικτός. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική διαδικασία αποχαρακτηρισμού του μεγαλύτερου μέρους της δασικής έκτασης του Ίσσου, ώστε να παραδοθεί στους επίδοξους «επενδυτές», με τους νομικούς και δασολόγους της πλευράς ΤΑΙΠΕΔ να επικαλούνται «λόγους εθνικού συμφέροντος» που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού.
Με βάση τα παραπάνω
Ο νέος Δήμαρχος και η ΝΕΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αποφάσισαν να συγκαλέσουν σύσκεψη, την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο, στην οποία προσκαλούν συλλογικότητες κινήματα και ενεργούς πολίτες της Κέρκυρας. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η σύσταση «ομάδας κρούσης» που θα εξοπλίσει επιστημονικά (νομικά και τεχνικά) το μέτωπο αντίστασης κατά της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και θα οργανώσει την κινητοποίηση του κερκυραϊκού λαού για την υπεράσπιση της πατρώας γης.
Η ομάδα αυτή θα παρακολουθεί συστηματικά τον προγραμματισμό και τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ και θα προβαίνει σε κάθε πράξη που είναι απαραίτητη όχι μόνο για την αντίκρουση αλλά και για την πρόληψή τους.
ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ είναι: Δεν πωλείται τίποτα. Δεν εκποιούμε τη ζωή μας. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν
Συνδημότες και συνδημότισσες
Ο Δήμος της Κέρκυρας, από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αριστεράς στην Ελλάδα, οφείλει να στηρίξει κάθε δράση και συλλογικότητα που κινείται στην παραπάνω κατεύθυνση, ώστε να σταματήσει ο κατήφορος που απειλεί τη δημόσια περιουσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και – τελικά – τη ζωή μας.
Και θα το πράξει
Ο νέος Δήμαρχος
Κώστας Νικολούζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου