Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Προγράμματα «γαλέρας» με 400 ευρώ σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας!


xenodoxoypalliloi

Την επέκταση της μεθόδου των «κρυφών» εργαζομένων με τη μορφή των «καταρτιζόμενων» ανέργων στις τουριστικές επιχειρήσεις καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης και Κατάρτισης Ανέργων στον Τουριστικό Τομέα Δήμου Κέρκυρας» στο οποίο, με 4μηνη απασχόληση σε τουριστικές επιχειρήσεις και με μισθούς κάτω των 400 ευρώ, ξενοδοχεία θα αποκτήσουν φθηνό εργατικό δυναμικό κατά παράβαση των ισχυουσών κλαδικών συμβάσεων εργασίας και χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να πληρώνουν ούτε ευρώ!
Έρμαιο της "αξιολόγησης"
Μάλιστα, οι εν λόγω «ωφελούμενοι» του προγράμματος, θα πρέπει να ακολουθούν κάθε εντολή του εργοδότη τους χωρίς διαμαρτυρία, αφού από την αξιολόγηση που θα τους δίνει θα εξαρτάται το μέλλον τους στο πρόγραμμα.
Στην Κέρκυρα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 100 «ωφελούμενοι» ενώ χθες Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε και σχετική ημερίδα στο Επιμελητήριο από την εταιρία που έχει αναλάβει την εκπόνηση του νέου, τύπου “stage” προγράμματος...
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων καλεί όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα σε σύσκεψη και ενημέρωση το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
«Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση και κατάρτιση ανέργων στον τουριστικό τομέα Δήμου Κέρκυρας»  με αυτό τον τίτλο εφαρμόζονται και στην τουριστική  οικονομία όπως και σε δήμους – περιφέρειες τα προγράμματα διάλυσης των εργασιακών σχέσεων , κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Πρόκειται για προγράμματα 4μηνης απασχόλησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με μισθούς κάτω των 400 ευρώ , όπου οργανώνονται επίσημα από το υπουργείο εργασίας και την Ε.Ε. ,  με στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων αφού τους παρέχεται φτηνό εργατικό δυναμικό κατά παράβαση των ισχυουσών κλαδικών συμβάσεων εργασίας. 
Οι εργαζόμενοι αυτοί που ονομάζονται «καταρτιζόμενοι»και «ωφελούμενοι» , θα αποκτήσουν υψηλή «κατάρτιση» εξαντλητικής υπερωριακής απασχόλησης , χωρίς δικαίωμα διαμαρτυρίας  αφού από τον εργοδότη θα εξαρτάται το μέλλον τους στο πρόγραμμα. 
Την ίδια ώρα θα «ωφεληθούν» με αμοιβές ίσες πολλές φορές με τα έξοδα μετάβασης στην δουλειά   τα οποία καταβάλλονται  και με μεγάλη καθυστέρηση λόγω δήθεν γραφειοκρατικών διαδικασιών. 
Το πρόγραμμα αυτό καταρτίζεται και στην Κέρκυρα με 100 περίπου άτομα που έχουν επιλεγεί  και είναι έτοιμα να διοχετευτούν στις επιχειρήσεις. Πραγματοποιήθηκε  μάλιστα για τους σκοπούς της «ενημέρωσης» αυτών των εργαζομένων , ημερίδα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας από την  «Αναπτυξιακή Σύμπραξη» , την Πέμπτη 17 Ιουλίου. 
Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν παρέμβαση πριν την έναρξη της ημερίδας, καταγγέλλοντας στους  εργαζόμενους τα προγράμματα αυτά καλώντας τους να ενταχθούν  στα ταξικά σωματεία παλεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους.
 Παράλληλα καλέσαμε όλους αυτούς τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση – συντονισμό δράσης αμφίδρομη ενημέρωση  το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου