Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πάτρα: Έδιωξαν τους ελεγκτές από το Δημαρχείο – Κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι εργαζόμενοι – Απαιτούν από τον Δήμαρχο να μην παραχωρηθούν στοιχεία



Μέλη του κλαδικού σωματείου των εργαζομένων  στους ΟΤΑ  έδιωξαν από το Δημαρχείο της Πάτρας τους ελεγκτές του Σώματος  Δημόσιας Διοίκησης απαγορεύοντας τους να πάρουν μαζί οποιοδήποτε στοιχείο.
Οι ελεγκτές δήλωσαν πως θα ζητήσουν τ ην παραλαβή των στοιχείων από τους φακέλους των εργαζομένων υπηρεσιακά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο αποφάσισε πριν από λίγο την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων ενώ  θα ζητήσει εγγράφως από τον Δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά να δώσει εντολή στις υπηρεσίες να μην δώσουν κανένα στοιχείο στους ελεγκτές.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, μετά την παρουσία στις υπηρεσίες του δήμου του σώματος ελεγχτών δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να "ξεσκονίσει" φακέλους εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr υπάρχει πρόταση να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι άμεσα σε κατάληψη του γραφείου προσωπικού του Δήμου, για να εμποδίσουν την πρόσβαση των ελεγχτών στα στοιχεία των εγαζομένων.
Οι φάκελοι των εργαζομένων στο Δήμο της Πάτρας – με έμφαση σε αυτούς που αφορούν σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου – βρίσκονται από το πρωί στο μικροσκόπιο ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του patrastimes νωρίς το πρωί στη Μαιζώνος εμφανίστηκε κλιμάκιο το οποίο αφού έκανε γνωστή την ιδιότητά του ζήτησε να του παραδοθούν οι φάκελοι όλων των αορίστου χρόνου στο Δήμο.
Για την πραγματοποίηση του ελέγχου τους παραχωρήθηκε και αίθουσα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πως το ενδιαφέρον των ελεγκτών εστιάζεται ακόμα και σε λεπτομέρειες ενώ ζητούμενο παραμένει η αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων το οποίο έδειξε πως δεν διαθέτει τα ανακλαστικά που πρέπει.
Πηγές του PatrasTimes.gr αναφέρουν πως οι ελεγκτές (τρεις γυναίκες) ελέγχουν όλα τα πτυχία και απολυτήρια από ιδιωτικές σχολές των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο Δήμο από το 1994 (με το Νόμο Πεπονή) και μετά, προκειμένου να διαπιστώσουν την γνησιότητά τους.

http://www.patrastimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου