Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Γεωργιάδης: Η ιδιωτική υγεία συμφέρει περισσότερο



«Οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία είπε: «Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και για διεκδικήσεις. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Κανείς δεν καλοπερνάει σήμερα».
Μιλώντας στο Mega και απαντώντας σε γιατρούς του Ευαγγελισμού που κατήγγειλαν πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να αναγκάζεται να ενοικιάζει τα μηχανήματα ιδιωτών για την εκτέλεση αξονικών τομογραφιών δήλωσε: «Δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες».
Μάλιστα υποστήριξε πως ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας τα λέει αυτά επειδή είναι κομμουνιστής. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό επισήμαναν πως περίπου το 50% των αξονικών τομογραφιών ανατίθενται στους ιδιώτες και κάλεσαν τον Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει στοιχεία για τα «διαφυγόντα κέρδη» των δημόσιων νοσοκομείων.
Όταν υπογράμμισαν πως οι δημόσιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν αδειάσει, προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «τα ιδιωτικά συστήματα μάς συμφέρουν περισσότερο από τα δημόσια συστήματα υγείας».
«Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και διεκδικήσεις. Είναι ώρα μόνο για δουλειά. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Τώρα η πατρίδα δεν έχει να δώσει. Δεν υπάρχει κανείς να καλοπερνάει σήμερα», πρόσθεσε, όταν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα αιτήματά τους.
Χωρίς αξονικό ο Ευαγγελισμός
Χωρίς αξονικό τομογράφο πραγματοποιήθηκε η εφημερία της Τρίτη στον Ευαγγελισμό, καθώς και οι δύο που διαθέτει είναι εκτός λειτουργίας. Ο ένας χάλασε και ο άλλος εδώ και πολύ χρόνο δεν λειτουργεί, καθώς είναι παλιάς τεχνολογίας και η επισκευή του θεωρείται ασύμφορη.
«Τα μηχανήματα χαλάνε. Καλέσαμε αμέσως την εταιρία, η οποία προσπάθησε άμεσα να επισκευάσει τον αξονικό τομογράφο, χωρίς επιτυχία. Χρειάζεται μια πλακέτα, την οποία έχουμε παραγγείλει και θα φθάσει στις 12:00 σήμερα», απάντησε ο υπουργός Υγείας, ενώ παράλληλα προανήγγειλε πως σε ένα μήνα το πολύ από σήμερα θα έχει μπει και θα λειτουργεί και ο δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αγοραστεί μέσω του ΕΣΠΑ.
Για την επίσχεση των ιδιωτικών κλινικών
Με αφορμή την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ την οποία ξεκίνησε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), ο υπουργός Υγείας, αν και παραδέχθηκε ότι ο ΣΕΚ «έχει πάρα πολλά δίκια», προειδοποίησε πως «παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή».
Ανέφερε συγκεκριμένα πως ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει σύμβαση με όσους κάνουν επίσχεση, πέραν ενός χρονικού διαστήματος διαμαρτυρίας. «Αν συνεχιστεί αυτό θα σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν χωρίς να έχουν σχέση με τον ΕΟΠΥΥ», επισήμανε και διεμήνυσε ότι «ο  ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε εκβιασμό τύπου επισχέσεων».

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου