Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Διόμισι μήνες μετά, ο Γεωργιάδης παρήγγειλε λάμπα για τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου Κέρκυρας


Toshiba-Aquillon-16

Μετά τη φασαρία της προπερασμένης εβδομάδας στο νοσοκομείο και... δυόμισι μήνες από τη βλάβη, ο Υπουργός Υγείας αποφάσισε να υπογράψει το κονδύλιο για να επισκευαστεί ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Κέρκυρας!
Χρειάστηκε να προηγηθεί ο πανελλαδικός διασυρμός του Νοσοκομείου, όχι βέβαια για τα γεγονότα που ακολούθησε η «επιθεώρηση» των ελεγκτών του Αδώνιδος, αλλά για την αποκάλυψη στο πανελλήνιο κοινό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, των ελλείψεων σε αναλώσιμα, των χαλασμένων ή μηδέποτε λειτουργησάντων μηχανημάτων και εξοπλισμού και, φυσικά, της υπόθεσης της καμένης λάμπας του αξονικού τομογράφου, μοναδικού σε δημόσια υπηρεσία υγείας στο νησί.
Ήρθαν οι τεχνικοί, έρχεται και η λάμπα
Σήμερα το πρωί, κατέφτασαν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας τεχνικοί προκειμένου να αφαιρέσουν την καμένη λάμπα και να συντηρήσουν τον αξονικό, εν όψει της παραλαβής της νέας του λυχνίας. Η παραλαβή αναμένεται να γίνει το αργότερο την επόμενη Τρίτη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, παραγγέλθηκε μόλις στο τέλος της προηγούμενης από το εργοστάσιο κατασκευής στην Ολλανδία μετά την υπογραφή της σχετικής δαπάνης από τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η λειτουργία του αξονικού τομογράφου του δεν πρόκειται να επαναληφθεί πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χρόνος που απαιτείται για την επισκευή του μηχανήματος.
Τζάμπα (δεν) καίει η λάμπα...
Η αντιμετώπιση, πάντως, του νοσοκομείου Κέρκυρας από τον Υπουργό Υγείας σε σχέση με νοσοκομεία της Αθήνας όπου τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ ρίχνουν τα φώτα της δημοσιότητας στα προβλήματά τους, είναι φανερή (και) στο θέμα του αξονικού.
Η βλάβη που έγινε την Παρασκευή στο εν λόγω μηχάνημα στον Ευαγγελισμό -το πρώτο σε κλίνες νοσοκομείο της χώρας- αντιμετωπίστηκε μέσα σε πέντε ημέρες (!), σήμερα, σε αντίθεση με την Κέρκυρα όπου δυόμισι μήνες τώρα όλα τα περιστατικά εξυπηρετούνται από ιδιώτες με μεγάλη οικονομική αιμορραγία του ΕΣΥ...

CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου