Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Στο ΤΑΙΠΕΔ μέσω ΟΛΚΕ, όλα τα λιμάνια της Κέρκυρας



Στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας(ΟΛΚΕ) περνάνε όλα τα ορφανά λιμάνια της Κέρκυρας, απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Επτάνησα ο πολιτευτής της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας.
Μιλώντας στο Γιάννη Ανδριώτη και το μεσημβρινό μαγκαζίνο του σταθμού, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι η απόφαση αυτή υπεγράφη από τον Υπουργό την Πέμπτη, δίνοντας έτσι τέλος στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στα πολλά μικρά και μεγάλα λιμάνια της Κέρκυρας τα οποία δεν διέθεταν φορέα εποπτείας και ευθύνης, με αποτέλεσμα στην πράξη να έχουν εγκαταλειφθεί.
Απέρριψε το αίτημα για δημιουργία δημοτικού λιμενικού ταμείου
Ο Υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης, αποφασίζοντας την παραχώρηση των λιμανιών στον ΟΛΚΕ δεν ικανοποίησε το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Κέρκυρας να δημιουργηθεί είτε δημοτικό είτε περιφερειακό λιμενικό ταμείο, ή ένας αυτόνομος έστω φορέας που να έχει στην ευθύνη του τα λιμάνια αυτά.
Μάλιστα, η απόφασή του να περάσουν τα λιμάνια αυτά στον ΟΛΚΕ προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά, όταν ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ανήκει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ, άρα το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αποκτά στην ιδιοκτησία του όλα τα λιμάνια του νησιού και των διαποντίων νήσων!
Μοναδικός κυρίαρχος, το ΤΑΙΠΕΔ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΛΚΕ δεν συμμετείχε στην απόφαση αυτή, ενώ θα πρέπει να διευκρινιστεί και το καθεστώς χρηματοδότησης της λειτουργίας και της συντήρησης των λιμένων αυτών καθώς ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας αποτελεί πλέον Ανώνυμη Εταιρία με μοναδικό ιδιοκτήτη το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο μέχρι σήμερα δείχνει ιδιαίτερα απρόθυμο να αναλαμβάνει έξοδα συντήρησης υποδομών τις οποίες δεν στοχεύει ή δεν μπορεί να συμπεριλάβει στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία.
Άλλωστε, Αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς δεν θα έχουν πλέον κανένα ρόλο στη διαχείριση και λειτουργία των λιμανιών αυτών. Και αν σήμερα υπάρχει αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΚΕ, ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι στο μέλλον, μία άλλη διοίκηση του ΟΛΚΕ είτε μία διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με στελέχη τοποθετημένα από την Τρόικα δεν θα προχωρήσουν στην εκποίηση ή την ενοικίαση για 99 χρόνια λιμανιών όπως αυτό των Παξών, της Λευκίμμης ή τα τουριστικά της Παλαιοκαστρίτσας και των Μπενιτσών;

CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου