Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Από το «εγέρθητω» στο σούζα!!!


farmakis nontas

ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΗ

Ο πρώτος, αφ΄ ενός κηρύσσει τον πόλεμο για την ανακατάληψη της πόλης από τους μετανάστες και των παιδικών σταθμών από τα παιδιά τους, αφ΄ εταίρου ορκίζεται να συντρίψει (“ να λιώσει” φέρεται ειπών ) τους ναζί εγκληματίες. Ο δεύτερος, με γιατρούς ( δυστυχώς) του ΚΕΕΛΠΝΟ και με την βοήθεια της αστυνομίας φωτογραφίζει και εκθέτει ανήμπορες οροθετικές γυναίκες αλλά δηλώνει και έτοιμος να συμπορευθεί εναντίον της χρυσής αυγής. Ο τρίτος τεντώνει το σύνταγμα τόσο όσο να χωράει κάθε φορά όσες παραβιάσεις βολεύουν, αλλά εξαγγέλλει και ενώσεις δυνάμεων εντός του ( όσο χρειάζεται ξεχειλωμένου)συνταγματικού τόξου.
Ο τέταρτος από τη μια απολύει δημοσιογράφους που μεταδίδουν πως ιατροδικαστικά πορίσματα δείχνουν βασανισμούς μεταναστών στην ασφάλεια, αλλά από την άλλη αναλαμβάνει να εξαρθρώσει τον φασισμό στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ο πέμπτος αφού έθαψε καλά το τσεκούρι του, έσπευσε να αγοράσει τα άπαντα του Μπρεχτ και φήμες τον θέλουν να εξασκείται στην απαγγελία επιλεγμένων στίχων. Ιδιαίτερα ανησύχησα όταν είδα και δημοσιογράφους μικρής και μεγάλης εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας να δίνουν βήμα στους φασίστες, να τους ρωτάν με τον σεβασμό που τους επιβάλλει το λειτούργημά τους , να περιμένουν με υπομονή να απαντήσουν , να σέβονται την ανεπάρκεια του λόγου τους, ακόμη και να τους προτείνουν ως συγκυβερνήτες αυτής της χώρας.
Αμέσως όμως ησύχασα όταν τους άκουσα να εκπλήσσονται για τα καμώματά τους,να σχίζουν τα ρούχα τους για τα εγκλήματά τους και να πρωτοστατούν σαν άλλοι Ποπόφ και Τέλμαν στον αντιφασιστικό αγώνα. Ε... τι να κάνουμε δεν ήξεραν οι άνθρωποι!!!
Όμως εγώ ησύχασα.
Και πριν αλέκτωρα φωνήσαι , φτάσαμε από το “εγέρθητω” στο σούζα. !!! Σάστισα. Να σηκωθώ ή να κάτσω. Να μιλήσω η να σκάσω. Αν σκάσω δέχομαι το φασισμό αν μιλήσω θα τον πολεμήσω. Ας μιλήσω, Άλλωστε όλοι οι δημοσιογράφοι είναι δικοί μου. Αντιφασίστες, αγωνιζόμενοι ντε!
Και μίλησα. Αλλά κάποιοι δεν συμφωνούσαν με όσα έλεγα και θορυβούσαν όλοι μαζί για να μην ακουστώ. Ίσως όμως κάτι να ακούστηκε απ΄ ότι είπα. Και τότε κατάλαβα για ποιο λόγο το έπαιζαν Τέλμαν και Ποπόφ. Μόνο για έναν λόγο.  Για να τους εμπιστευτώ και να  μπορούν να μου λένε "εγέρθητω" όταν δεν κάθομαι σούζα.

*Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ

CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου