Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μια κραυγή!!!(εξαιρετικά αφιερωμένη στον κ. Άδωνι και τους σχολιαστές των συστημικών ΜΜΕ)


ziteitai elpis-200-100

Εάν λένε ότι ο κ. Γεωργόπουλος είναι ΣΥΡΙΖΑ τους λέω ότι ο πατέρας μου, γιατρός ο ίδιος, μια ζωή Νέα Δημοκρατία, πέθανε διότι έπαθε εγκεφαλικό σε... λάθος χρόνο, όταν ο μοναδικός νευροχειρουργός της Κέρκυρας ήταν σε κανονική άδεια! 
Ευτυχώς που έγιναν επεισόδια και βγήκε επιτέλους το θέμα του νοσοκομείου μας στην τηλεόραση. Οι κερκυραίοι πολίτες πληρώνουν τα ίδια με τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες για την υγεία, μόνο που εμείς δεν έχουμε ολοκληρωμένο νοσοκομείο. Πληρώνουμε από την τσέπη μας για να πάμε στα Γιάννενα ή στην Αθήνα και μας κόβουν τις αεροπορικές γραμμές το χειμώνα και δεν κάνει κανείς τίποτα γι' αυτό.
Κάντε κάτι πέρα από τα κομματικά. Πεθαίνει κόσμος εδώ ελλείψει γιατρών και παροχών. Δεν με ενδιαφέρει τι ψηφίζει ο κ. Γεωργόπουλος γνωρίζω ότι είναι Άνθρωπος με Α κεφαλαίο και εξαιρετικός επιστήμων που έχει βοηθήσει προσωπικά πολλούς κερκυραίους ασθενείς. Δεν με ενδιαφέρει αν έπρεπε να τους αφήσει να κάνουν τον έλεγχο ή όχι, σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από μας την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα. Εμένα μου φτάνει που με αυτή τη στάση τους βγήκε το θέμα των ελλείψεων του νοσοκομείου μας στον αέρα μήπως και ασχοληθεί τελικά κάποιος και με μας.
Κάντε έρευνα στην Κέρκυρα, όλοι έχουν χάσει κάποιον δικό τους. Κάντε κάτι να σώσετε τους Κερκυραίους. Με τόσο τουρισμό δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο. Για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε όταν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ιατρικές ανάγκες ούτε των κερκυραίων; Πώς θα καλύψουμε τις ιατρικές ανάγκες και των τουριστών σε ένα νησί που ζει πρωταρχικά από τον τουρισμό;
Οι κερκυραίοι πάνε στα Γιάννενα για στεφανιογραφία, πάνε στα Γιάννενα για απλό έλεγχο βηματοδότη, πάνε για μαστογραφία, πάνε για χημειοθεραπεία, πάνε για τα περισσότερα, έλεος πια επιτέλους. πληρώνουν τα πάντα από την τσέπη τους. Για ποια 25 ευρώ μας λένε? Και το νοσοκομείο δεν έχει ούτε μπαταρίες για να σου βάλουν Holter -τις αγοράζεις μόνος σου. Δεν έχουν αντιδραστήρες για να βγουν εξετάσεις καθίζησης, εξετάσεις θυρεοειδή, κι ένα σωρό άλλες.
Νοσηλευόμουν με υγρό στον πνεύμονα τον Φεβρουάριο και με πήραν οι δικοί μου με το αυτοκίνητο εξω έξω σε ιδιωτικό κέντρο για να κάνω σπινθηρογράφημα πνευμόνων να δουν αν έπαθα πνευμονική εμβολή, το οποίο και πλήρωσα από την τσέπη μου γιατί έγινε σε ιδιωτικό κέντρο (πυρηνικό Κέντρο στο Σολάρι)). Με πήγαν με το αυτοκίνητο σε άλλο ιδιωτικό (Ευρωδιάγνωση) για να κάνω εξετάσεις καθίζησης και κάποιες άλλες ειδικές αιματολογικές που απαιτούνταν γιατί δεν είχαν τα υλικά για να γίνουν στο νοσοκομείο, παρότι νοσηλευόμουν εκεί.
Τι μπορούν να κάνουν και οι γιατροί όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά που χρειάζονται; Ο κ. Χαΐνης διευθυντής στην πνευμονολογική, βρισκόταν πρωί - απόγευμα εκεί, από πάνω μας και πάλευε με όσα μέσα είχε για τους ασθενείς του. Το έζησα κι έζησα την αγωνία του για όσα του έλεγαν ότι δεν μπορούν να γίνουν στο νοσοκομείο. Ο κ. Γεωργόπουλος ανέβαινε πολλές φορές στην πνευμονολογική να συνεννοηθεί με τον κ. Χαΐνη για τους ασθενείς και μου έκανε εντύπωση που βρισκόταν τόσες πολλές ώρες στο νοσοκομείο. Τα έζησα από μέσα αυτά. Δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά του πιστεύω. Με ενδιαφέρει σαν γιατρός ότι είναι άριστος και δίνει τα πάντα για τους ασθενείς του. Και χαίρομαι που θα μάθει όλη η Ελλάδα ότι στην Κέρκυρα πεθαίνουμε άδικα.
Κάντε έλεγχο στην καρδιολογική να δείτε ότι οι γιατροί καταρρέουν από τα εξαντλητικά ωράρια που αναγκάζονται να δουλεύουν.
Κάντε έλεγχο στο γραφείο του λογιστηρίου να δείτε πόσες αιτήσεις έχουν γίνει και πόσοι πήραν τα χρήματά τους πίσω από εξετάσεις που πλήρωσαν προκαταβολικά και δεν πήραν ποτέ απαντήσεις γιατί δεν υπήρχαν τα υλικά για να γίνουν. Είμαι μία από αυτούς.
Κάντε κάτι. Βοηθείστε μας. Αφήστε τα κομματικά, βοηθείστε μας,. Είμαστε άνθρωποι κι έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε
ΥΓ. Ο πατέρας μου Τζανέτος Μουζακίτης ιατρός πέθανε στις 17-01-2011 στο νοσοκομείο της Κέρκυρας από εγκεφαλικό που έπαθε τις βραδινές ώρες μέσα στο νοσοκομείο, κι ενώ ήδη νοσηλευόταν εκεί, ελλείψει νευροχειρουργού. Έμεινε 12 ώρες με εγκεφαλική αιμορραγία αβοήθητος και χειρουργήθηκε από εξωτερικό ιατρό που καταφέραμε να βρούμε 12 ώρες μετά!!!! και έμεινε φυτό για μια εβδομάδα ώσπου κατέληξε.
Ο μοναδικός νευροχειρουργός του νοσοκομείου ήταν σε κανονική άδεια και βρισκόταν εκτός Κερκύρας. Δεν επιρρίπτουμε ευθύνες στον νευροχειρουργό που πήρε την άδειά του, προς Θεού, ευθύνη έχει το σύστημα υγείας και το κράτος που μας αφήνει να πεθαίνουμε αβοήθητοι. Πέθανε ο πατέρας μου για να αποκτήσουν οι Κερκυραίοι δεύτερο νευροχειρουργό στο νοσοκομείο από το ντόρο που κάναμε.
Είχαμε στείλει mail σε όλα τα κανάλια, στον τότε υπουργό υγείας, παντού, αλλά ο κ. Λοβέρδος κρύφτηκε όταν ήλθε στην Κέρκυρα γιατί τον περιμέναμε κι εμείς και πολλοί άλλοι στο νοσοκομείο, και τάχα επισκέφθηκε κάποιο ιατρικό κέντρο σε άλλη περιοχή της Κέρκυρας.
Σε ένα νησί που ο κόσμος μαζί με τους επισκέπτες κατά τους θερινούς μήνες αγγίζει τις 250.000, υπήρχε μόνον ένας νευροχειρουργός μέχρι το 2011 για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά (τροχαία, εγκεφαλικά, κλπ). Αν το κράτος λοιπόν αδιαφορεί για 250.000 ψυχές και ο κ. Λοβέρδος δεν μερίμνησε για να έρθουν επιπλέον γιατροί και προσωπικό στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, κι αν ο κ. Γεωργιάδης δεν μεριμνήσει ούτε κι αυτός για την σωστή λειτουργία και τις ελλείψεις του νοσοκομείου επιτέλους, ας φροντίσει κάποιος άλλος υπεύθυνος Υπουργός (μεταφορών) να υπάρχει στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας τουλάχιστον ένα ελικόπτερο για την άμεση διακομιδή των ασθενών σε άλλο νοσοκομείο.
Εφόσον οι Κερκυραίοι φορολογούμενοι πολίτες, που είναι αποκλεισμένοι από τη θάλασσα, δεν δικαιούνται ίσης μεταχείρισης με τους λοιπούς Έλληνες πολίτες αφήστε τους κύριοι υπεύθυνοι στην τύχη τους να πεθαίνουν αβοήθητοι είτε είναι απλοί συνάνθρωποί σας, είτε συνάδελφοί σας.
Ο πατέρας μου πέθανε γιατί έπαθε εγκεφαλικό σε λάθος χρόνο! Έπρεπε να περιμένει να πάθει το εγκεφαλικό όταν θα επέστρεφε από την άδειά του ο μοναδικός νευροχειρουργός του νοσοκομείου μας...!!!!!!!
Τουλάχιστον από τότε κάτι λειτούργησε σ' αυτό το νοσοκομείο που "το μόνο που του λείπει είναι να χαρακτηριστεί πανεπιστημιακό" όπως ειπώθηκε σε δελτίο ειδήσεων.. Και οι λίγοι γιατροί που έχουμε, με όσα μέσα διαθέτουν, είδα ότι δουλεύουν πλέον απίστευτα ωράρια για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών τους...!!!
Και τα κανάλια ασχολούνται με το αν ο κ. Γεωργόπουλος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι δυνατόν! Κι ο πατέρας μου ήταν όλη του τη ζωή με τη Νέα Δημοκρατία. Πέθανε όμως κι η Νέα Δημοκρατία έχασε έναν ψηφοφόρο..
Και τι έκαναν για να σώσουν τους υπόλοιπους ψηφοφόρους τους λοιπόν, αφού και η υγεία πρέπει να κομματικοποιηθεί; Έλεος η υγεία είναι δικαίωμα του καθενός

Μαριάννα Τζ. Μουζακίτη
Κερκυραία πολίτης

ENIMEROSI.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου