Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Αρκά, έχεις μια λέξη;



Επέστρεψε με ένα σκίτσο εν μέσω πανδημίας, για να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δεν έχουμε «ατομική ευθύνη». Ποιος; Ο Αρκάς! Που εδώ και χρόνια έχει μπερδέψει την ατομική ευθύνη με την κομματική.
του Νίκου Μωραίτη
Καλώς τα τα παιδιά!
Ύστερα από οκτώ μήνες σιωπής, κι αφού προηγουμένως είχε δώσει τον μεγάλο αγώνα υπέρ του μητσοτακικού νεοφιλελευθερισμού και της αδωνικής ακροδεξιάς, ο Αρκάς ξαναχτύπησε!
Κι αφού δε μίλησε για τίποτα τόσους μήνες, επέστρεψε με ένα σκίτσο εν μέσω πανδημίας, για να μας κουνήσει το δάχτυλο ότι δεν έχουμε «ατομική ευθύνη». Ποιος; Ο Αρκάς! Που εδώ και χρόνια έχει μπερδέψει την ατομική ευθύνη με την κομματική.
Πού είχες χαθεί, βρε ψυχή!
Δε θα σου βάλω δύσκολα. Δε θα σε ρωτήσω πού ήσουν όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη γκρέμιζε ένα προς ένα τα εργασιακά δικαιώματα.
Δε θα σε ρωτήσω πού ήσουν όταν η κυβέρνηση διόριζε 80χρονους κολλητούς, αποτυχημένους κομματάρχες και συγγενείς ως διοικητές στα νοσοκομεία ή όλο τον δημοσιογραφικό στρατό της στο Δημόσιο.
Δε θα σε ρωτήσω πού ήταν η καυστική σου πέννα όταν τα ΜΑΤ βαρούσαν τον φιλελεύθερο Ινδαρέ ή όταν έσπαγαν στο ξύλο τους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου.
Δε θα σε ρωτήσω που ήταν η έμπνευσή σου όταν η ανάπτυξη γκρεμιζόταν από το 2,8% στο 1% ή όταν οι μπουλντόζες δεν έμπαιναν «σε μία εβδομάδα» στο Ελληνικό.
Δε θα σε ρωτήσω τα δύσκολα. Μόνο αυτά που σε αφορούν προσωπικά, ως έναν άνθρωπο ηλικιωμένο που ενδιαφέρεται αμεσότερα από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Έχεις μια λέξη να πεις για τα δημόσια νοσοκομεία, σε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια ούρλιαζαν όχι απλώς «να κλείσουν!» αλλά «να κατεδαφιστούν!»;
Έχεις μια λέξη να πεις σε αυτούς που, μόλις εκλέχτηκαν, ακύρωσαν 4.000 προγραμματισμένες προσλήψεις στη δημόσια υγεία και τώρα τρέχουν να προσλάβουν τους μισούς όπως – όπως;
Έχεις μια λέξη να πεις για τα ιδιωτικά νοσοκομεία, που χρεώνουν 300 ευρώ την εξέταση για τον κορωνοϊό και, μόλις βγει θετικός κάποιος «πελάτης», σηκώνουν τα χέρια ψηλά και τον παραπέμπουν σε δημόσιο νοσοκομείο;
Έχεις μια λέξη να πεις για τον υπουργό καναλιών -δήθεν Ανάπτυξης- , που δικαιολογεί την αισχροκέρδεια, τον τριπλασιασμό της τιμής των απολυμαντικών, γιατί αυτή η ασυδοσία τάχα μου εμπίπτει στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης;
Έχεις να πεις μήπως μια λέξη για τους χυδαίους λαϊκιστές Ξανθό και Πολάκη, που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Κικίλια και του εξηγούν τι να κάνει με τον ιό και πώς να εξοικονομήσει ΜΕΘ;
Αν δεν έχεις να πεις μια λέξη για όλα αυτά, όπως δεν είχες να πεις ούτε λέξη για όσα συνέβησαν στη χώρα τους τελευταίους οκτώ μήνες, κλείσου, σφραγίσου και σιώπα.
Αρκά, μπες στην κομματική σου καραντίνα και, όταν η χώρα κινδυνέψει ξανά από τον «Μαδούρο» που μας έβγαλε από τα Μνημόνια και άφησε τα ταμεία γεμάτα με 37 δις, να είσαι σίγουρος ότι θα σε ξυπνήσει το επιτελείο της ΝΝΔ για να πεις το θλιβερό νεοφιλελεύθερό σου ποίημα.

1 σχόλιο: