Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο πρωθυπουργός, ο έρανος και οι... άπορες κορασίδες


του Γιάννη Μυλόπουλου
Για να σοβαρευτούμε λιγάκι.
Ένα σύντομος υπολογισμός καταλήγει ότι ο... έρανος του πρωθυπουργού δεν θα συγκεντρώσει, στην καλύτερη περίπτωση, ούτε 1 εκ. Ευρώ.
Αν ο πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής και ο... έρανος δεν ήταν μέρος μιας καλοστημένης επικοινωνιακής μηχανής η οποία, από εθελοντική περικοπή του παχυλού μισθού των κυβερνητικών βουλευτών θα καταλήξει, να μου το θυμηθείτε, στην υποχρεωτική καταβολή του μισού μισθού των σκληρά δοκιμαζόμενων μισθωτών, αν λοιπόν ήλθαν ειλικρινής στην πρόθεσή του να συμβάλει για το κοινό καλό, θα έκοβε τα δώρα, των 11 εκ. Ευρώ που αφειδώς μοίρασε στους φιλοκυβερνητικούς εκδότες και καναλάρχες, όπως και των 30 εκ. Ευρώ που χάρισε στους κλινικάρχες, συνεισέφεροντας έτσι στην καταπολέμηση του κορωνοϊού 41 φορές περισσότερο από ό,τι τώρα.
Κι ακόμη, αν ο πρωθυπουργός είχε μια στάλα κοινωνικής ευαισθησίας, θα ζητούσε από τους πλούσιους φίλους του, κλινικάρχες, καναλάρχες κλπ, να συμβάλουν κι εκείνοι στην δύσκολη περίσταση που περνά η χώρα και ο λαός μας.
Ένας πρωθυπουργός που εν μέσω πανδημίας μοιράζει 41 εκ. σε φίλους του επιχειρηματίες και ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες διπλασίασε τις αμοιβές των διορισμένων από τον ίδιο διοικήσεων των οργανισμών του δημοσίου, ΔΕΝ πείθει ούτε για την ειλικρίνεια των προθέσεων, ούτε για την κοινωνική του ευαισθησία, παρακαλώντας τους βουλευτές να συνεισφέρουν τη μισή τους αποζημίωση, δίκην κοινωνικής προσφοράς.
Η χώρα σήμερα χρειάζεται γιατρούς, νοσοκόμους, νοσοκομειακό εξοπλισμό και κρεβάτια, νοσηλείας και ΜΕΘ.
Αυτά θέλουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Δεν θέλουν ούτε δώρα, ούτε εράνους, ούτε φιλανθρωπίες για... άπορες κορασίδες.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου