Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Γραμματείς και φαρισαίοι


Τελικά η υγεία των πολιτών και η θρησκευτική συνείδηση έγιναν αντικείμενο πολιτικής δοσοληψίας καθώς η μεν ιεραρχία δεν διαθέτει την ελάχιστη αίσθηση ευθύνης απέναντι στην υγεία του κοινωνικού συνόλου ενώ η κυβέρνηση ανέχτηκε επί 10 και πλέον μέρες τους Μητροπολίτες να τη θέτουν σε κίνδυνο. Όμως η ίδια η απόφαση αποδεικνύει την εγκληματική καθυστέρηση, πια.  
Μετά από πολυήμερα βυζαντινά παρασκήνια και υπόγειες πολιτικές διαδρομές, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αντί για απόφαση εξέδωσε ένα «χρησμό» με μεσοβέζικες λύσεις, που κινούνται φυσικά έξω από το πεδίο των επιστημονικών οδηγιών που είναι σαφέστατες αλλά υποτιμά. Μάλιστα, ακόμη και αυτή η απόφαση, όπως ανέφερε εκκλησιαστική πηγή στο tvxs.gr, δεν αποτέλεσε κάποιο βήμα της ιεραρχίας μπροστά και απλώς «ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία», δηλαδή προσαρμόζει την επίσημη θέση στην πολύ μειωμένη προσέλευση πιστών που υπήρξε μετά την εξάπλωση του ιού.
Απολύτως υποκριτικό για την κοινή γνώμη, ότι οι Ιεράρχες φροντίζουν για την προσωπική τους ασφάλεια, απολυμαίνονται, φορούν γάντια και επιβάλουν υποχρεωτική θερμομέτρηση σε όποιον μπαίνει στη Μονή Πετράκη αλλά εκθέτουν τους πιστούς σε απίστευτους κινδύνους, και τους μεταχειρίζονται ως πιόνια στα παζάρια τους με την εκτελεστική εξουσία.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της - όπως εντέχνως διέρρευσε ο Αρχιεπίσκοπος - αρνήθηκε να πάρει τα καθολικά και ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα για την προστασία του πληθυσμού, προκειμένου να μην δυσαρεστήσει το παραδοσιακό συντηρητικό κοινό και περίμενε μέχρι την ύστατη στιγμή. Στο τέλος η ατολμία της Εκκλησίας την ανάγκασε να πάρει απόφαση που καθυστέρησε εγκληματικά για 10 μέρες.  Την ώρα που η αστυνομία συλλαμβάνει καθημερινά κομμωτές ή καθηγητές που παραβαίνουν τους κανόνες, η κυβέρνηση άφηνε ανεξέλεγκτη την Εκκλησία να εκθέτει σε κίνδυνο χιλιάδες πιστούς. 
Κυβέρνηση και Ιεραρχία αποθέωσαν τον αμοραλισμό και την υποκρισία. Όσο δεν είχαν αντιληφθεί την έκταση της επιδημίας, έκαναν φτηνή σπέκουλα και μόλις έγινε ορατό πόσο καταστροφικό είναι αυτό που συμβαίνει, αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και  έθεσαν την υγεία τη δημόσια υγεία σε απίστευτο κίνδυνο. Και οι επιπτώσεις δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν.
Αν γίνουν λειτουργίες τη Μεγάλη Δευτέρα πάντως, θα πρέπει να διαβάσουν το Κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο που αναφέρει έξι φορές: Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί...
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου