Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Συναινούμε, δεν συγχωρούμε


του Αντώνη Ελευθεριάδη
Βιώνουμε πρωτοφανείς κρίσεις σαν χώρα και με τον κοροναϊο και με την Τουρκία σε παροξυσμό. Συνθήκες που απαιτούν ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Απαιτούν ένα πολιτικό σύστημα σε ομοψυχία με εθνική στρατηγική. Γεγονός που πιστώνονται οι πολιτικοί ηγέτες μας εν συνόλω. Και η κυβέρνηση που επιθυμεί να είναι συνετή, αλλά κυρίως η αντιπολίτευση που δεν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί καιροσκοπικά και ρεβανσιστικά, γιατί νιώθει την ευθύνη των στιγμών.
Αυτό όμως είναι σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, γιατί σε επίπεδο πολιτικής ουσίας δεν μπορούμε να υπερβούμε και δεν πρέπει άλλωστε, την υποκρισία.
  • Δεν μπορούμε να συγχωρούμε τους ανθρώπους που ζητάνε μικρότερο δημόσιο.
  • Δεν μπορούμε να συγχωρούμε τους ανθρώπους που θέλουν απολύσεις ή έστω μη προσλήψεις σε νευραλγικούς τομείς του κράτους.
  • Δεν μπορούμε να συγχωρούμε τους ανθρώπους που ενορχηστρώνουν την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά μετά να ζητάνε να τους χειροκροτήσουμε επειδή τους χρειαζόμαστε.
  • Δεν μπορούμε να συγχωρούμε που έχουμε υπουργό Υγείας, τον άνθρωπο που είναι περισσότερο γνωστός για τις lifestyle επιλογές του και το αθλητικό του ιστορικό. Ούτε για το γεγονός που επέλεξαν διοικητές νοσοκομείων 80χρονους συνταξιούχους στρατιωτικούς.
Ζούμε συνθήκες έκτακτες, αλλά σε αυτές τις συνθήκες συνειδητοποιούμε τι σημαίνει κοινωνία με αλληλεγγύη και προστασία. Θα μας ζητήσουν να σιωπήσουμε δήθεν για το κοινό καλό.  Ας δούμε όμως τι λένε οιι νoσοκομειακοί γιατροί, που κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό.Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν:

  • Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
  • Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.
  • Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.
Προφανώς θα στηρίξουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση, αλλά τώρα που Μένουμε Σπίτι έχουμε χρόνο να αποδώσουμε τις ευθύνες σας για αυτό που πρεσβεύετε και έχετε υπονομεύσει κατά εξακολούθηση. Εξάλλου και το Μένουμε Σπίτι μέχρι στιγμής απευθύνεται κυρίως στους εργοδότες, καθώς οι εργαζόμενοι μένουν έρμαια της καλής διάθεσης άλλων.
Χωρίς το δικαίωμα να αποφασίζουν για το εάν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν αφενός και για το αν μπορούν να μείνουν σπίτι αφετέρου. Το Μένουμε Σπίτι παρουσιάζεται σαν επιλογή ενώ τις περισσότερες φορές δεν είναι. Αν μας θέλετε σπίτι μην βγάζετε ωραία σποτάκια και κάνετε δράσεις που απευθύνονται σε hipsters, αλλά νομοθετήστε, ώστε να προστατευτούμε όλοι. Από αυτό όλοι πρέπει να βγούμε όρθιοι.
ΥΓ Η σκέψη μας σε όλους εσάς που οι εργοδότες σας ποστάρουν Μένουμε Σπίτι, αλλά από σας ζητούν να πάτε στην δουλειά.
ΥΓ2 Στο μπαλκόνι θα βγούμε μόνο για το Bella ciao.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου