Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Λέτε να βάλει εμπόδια η κυβέρνηση στα σχέδια Μαρινάκη;


Λέτε να βάλει εμπόδια η κυβέρνηση στα σχέδια Μαρινάκη;

του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Μία ριζοσπαστική πρόταση στη Βουλή από τον Νίκο Παππά: να μπει σφήνα η ΕΡΤ στην προσπάθεια εξαγοράς της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η ΕΡΤ διαθέτει αποθεματικό 200 εκατομμύρια ευρώ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάει να εξαγοράσει τη Nova κοψοχρονιά -μόλις με 45 εκατ.- είναι ευκαιρία λοιπόν η ΕΡΤ με μία κίνηση ματ να μπει και στη συνδρομητική τηλεόραση.
Ετσι θα αποφύγουμε και την ακόμα μεγαλύτερη υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια ενός ολιγάρχη. Χώρια που δεν θα αλλοιώνεται και το πρωτάθλημα με τον ιδιοκτήτη μίας ομάδας (Ολυμπιακός) να διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα (Nova) των αντίπαλων ομάδων.
Το ίδιο βέβαια γίνεται με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος» και τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ: ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία. Και ω -τι σύμπτωση- στον Βαγγέλη Μαρινάκη πάλι.
Είναι πολύ εύστοχη η πρόταση του Νίκου Παππά. «Πάγωσε» ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μόλις την άκουσε.
Η πιθανότητα ωστόσο η κυβέρνηση αυτή να μπει εμπόδιο στα σχέδια του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν παίζει, όπως καταλαβαίνετε. Μην κοροϊδευόμαστε. 
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου