Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο φοβισμένος δελφίνος και η παιδαγωγική της πολιτικής


του Γιώργου Λακόπουλου
"Άκουσα τον Άδωνι να εκνευρίζεται με τον δημοσιογράφο στο ραδιόφωνο και να φεύγει. Μου φάνηκε ότι έχει μηδαμινές αντοχές σε όσους δεν τον χαϊδεύουν και δεν τον γλείφουν και δυσανεξία στο στρίμωγμα. Μη μετακινείσαι παλικάρι μου από τον ΣΚΑΙ. Μόνο εκεί είσαι απολύτως προστατευμένος".
Είναι μια ανάρτηση της  δημοσιογράφου Λασκαρίνας Γερασίμου στο F/B . Πληρέστατη περιγραφή της κατάστασης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, από τότε που η Βουλή τον έθεσε υπό το έλεγχο της Εξεταστικής  Επιτροπής για την πολιτεία του ως υπουργού Υγείας και η γενναία τομεάρχης της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα τον έδειξε με το δάκτυλο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης - που συνεχίζει να παθαίνει… Άδωνι - αντί για  τον αντιπρόεδρο ξήλωσε τη βουλευτή από τη «σκιώδη κυβέρνησή» του και έβαλε στη θέση της ένα πολιτικό που δεν περιποιεί τιμή στο πολιτικό σύστημα ως αποστάτης: τον εξέλεξαν οι πολίτες της Αχαΐας για να εκπροσωπεί το Ποτάμι υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη και αυτός εκπροσωπεί ανερυθρίαστα τη ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη.
Δεδομένου ποιος είναι ο δεύτερος «σκιώδης» στο ίδιο υπουργείο, - αλλά και των βουλευτών που έστειλε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Εξεταστική - ο αντιπρόεδρος θα έπρεπε να αισθάνεται προστατευμένος. Αλλά δεν…
Ούτε η φωτογράφησή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο που ακολουθεί τα βήματα του Βενιζέλου και δηλώνει φίλος - και συμπαίκτης του -  δεν τόνωσε το ηθικό του. Ίσως για πρώτη φορά από τότε που εμφανίσθηκε ως πολιτικός δείχνει αποσταθεροποιημένος.
Για να το αντιμετωπίσει κάνει τη μόνη θεραπεία που ξέρει: εμφανίζεται στα ΜΜΕ.  Αλλά και εκεί είναι ένας άλλος Αδωνις που προσπαθεί να δικαιολογηθεί γιατί ό,τι κάνει. Π.χ. γιατί πουλάει  βιβλία. Ωστόσο ακόμη και να βρει κατανόηση, όχι μόνο ως μεροκαματιάρης - νυχτοκαματι» παραδέχεται ότι είναι κατά κάποιο τρόπο υποκριτής και διπρόσωπος:
«Υπάρχουν δύο πρόσωπα του Άδωνι. Το ένα είναι το τηλεοπτικό, που έχει συνδεθεί με καβγάδες και φωνές. Έπρεπε να βρω έναν δρόμο ώστε από παντελώς άγνωστος να περάσω στην πρώτη σειρά. Ο δρόμος μου ήταν η τηλεόραση. Η καλή τηλεόραση θέλει νούμερα, και τα νούμερα θέλουν φασαρία. Στην προσωπική μου ζωή δεν κάνω φασαρία και δεν χαλάω τη ζαχαρένια μου».
Τώρα πόσο «καλή τηλεόραση» είναι αυτή που «θέλει φασαρία» είναι απλώς αποκάλυψη της κουλτούρας του. Αν και δεν χρειάζεται αποκάλυψη, αν ληφθεί υπόψη σε τι είδους τηλεόραση «δουλεύει» ο  αντιπρόεδρος και πληρώνει μάλιστα.
Ο Γιώργος Κουρής αποκάλυψε στη Βουλή ότι του έσκαγε 17 χιλιάρικα το μήνα για να του δίνει χρόνο για τηλεπωλήσεις. Για να το συνεχίζει σε τόσα περιθωριακά κανάλια σημαίνει ότι οι δουλειές πάνε καλά.. Ίσως  τώρα που έγινε και… καθηγητής Ρητορικής θα πάνε και καλύτερα.
Σ’ αυτή την συνέντευξη λέει και άλλα ενδιαφέροντα και κακώς δεν τον έχει βάλει ακόμη ο Κυριάκος να τα διδάξει στα παιδιά του Μητρώου Στελεχών που προορίζει για τη Βουλή.
«Πιστεύω ότι βασική δουλειά του βουλευτή και του πολιτικού είναι να μιλάει. Βγαίνοντας στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, γράφοντας ένα tweet, κάνω τη δουλειά μου. Γι’ αυτό με πληρώνουν, γι’ αυτό με έχουν εκλέξει βουλευτή».
Με αλλά λόγια η δουλειά του βουλευτή είναι να βγαίνει στην τηλεόραση. Όσοι νόμιζαν ότι η δουλειά του είναι να νομοθετεί  και να ελέγχει την κυβέρνηση ως εκπρόσωπος του έθνους  δεν κάνουν για το… Μητρώο.
Στην ίδια συνέντευξη μαθαίνουμε ότι οι τηλεπωλήσεις τον βοήθησαν να τα σπάσει με τον Καρατζαφέρη και να παραιτηθεί από  υπουργός και από βουλευτής. Γιατί είχε τη δική του δουλειά από Δευτέρα. Κοινοβουλευτισμός υψηλού επιπέδου.
Προφανώς είναι τόσο έξω από τα νερά του αυτή την περίοδο ο αντιπρόεδρος που λέει όσα δεν θα έλεγε με τίποτε παλαιότερα. Π.χ. στην ερώτηση  ότι μπορεί να γελοιοποιείται με όσα κάνει απαντάει:
«Στη δική μου περίπτωση αυτό δεν μετράει, γιατί εμένα με βγάλανε γραφικό στην αρχή. Συν τω χρόνω, απέδειξα ότι δεν είμαι - και σήμερα πια το λένε πολύ λιγότεροι».
Εντάξει αφού το λένε λιγότεροι δεν χάλασε ο κόσμος - ειδικά αν είναι πολιτικοί αντίπαλο. Άλλωστε όπως αποκαλύπτει «η γυναίκα μου με λέει αναίσθητο. Δεν με νοιάζει τίποτα».
Ακόμη και ό πίεση, ή  φοβισμένος, ο «πρόεδρος παρά τω προέδρω» της ΝΔ κρατάει τις αποστάσεις του από τον Κυριάκο. Σε άλλη συνέντευξη στον  The Caller λέει ότι «τα εφτά χρόνια του μνημονίου έχουμε δει πολλούς να υπόσχονται ότι τα μέτρα δεν θα ισχύσουν. Τα μέτρα πάντα ισχύουν. Όταν κάτι ψηφίζεται, ψηφίζεται για να ισχύσει και όχι για να μην ισχύσει».
Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μέρες από τότε που ο Κυριάκος είπε ότι δεν τον δεσμεύουν τα μέτρα μετά το 2018. Τον Άδωνι τον δεσμεύουν. Τελικά αν η  δημόσια παρουσία του πολιτικού έχει και μια παιδαγωγική  πλευρά  στην περίπτωση του Γεωργιάδη είναι μια αρνητική παιδαγωγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου