Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πού ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης;


Κυριάκος Μητσοτάκης

της Αντας Ψαρρά
Έξαλλος ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ανακάλυψε ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη εκλογική περιοχή άλλων νεοδημοκρατικών τζακιών αφού επένδυσε χρήματα αγοράζοντας την ποδοσφαιρική ομάδα (που συμπτωματικά είναι ο νέος κυπελλούχος), προσπαθεί να δημιουργήσει με εξαγορές τηλεοπτικό και εκδοτικό «μαγαζί» ενώ ευνοήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση σε διαγραφή προστίμου με... ανταλλαγή τα καλά του λόγια! Απόλυτο δίκιο έχει ο αρχηγός της ΝΔ. Δεν είναι δυνατόν να χαλάει την πιάτσα ο ΣΥΡΙΖΑ και να αρκείται μόνο στα επαινετικά λόγια!
Τόσες δεκαετίες τώρα πετραδάκι πετραδάκι, τροπολογία τροπολογία και δάνειο δάνειο θεμελιώθηκαν οι στενές σχέσεις των τριγώνων της διαπλοκής που «σφραγίστηκαν» μάλιστα στο τέλος με κουμπαριές και γάμους ακόμα και με την ίδια την οικογένεια Μητσοτάκη. Χρειάστηκε τόση προσπάθεια για να συρθεί στο δικαστήριο ο πρώην πολιτικός αντίπαλος της οικογένειας Μητσοτάκη ως διαπλεκόμενος και μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και με μπροστάρη (όπως και τώρα) το Μίκη Θεοδωράκη. Και μόλις ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. πανηγύρισε την επικράτηση του «δικαίου του βασικού μετόχου» με την ακύρωση του διαγωνισμού για τα κανάλια έρχεται τώρα ο αγαπημένος άλλων μεγάλων οικογενειών της ΝΔ για να πει καλά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα! Τα ύστερα του κόσμου!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρθωσε κι αυτός με τη σειρά του λοιπόν (μετά το 1989 του πατρός) το ανάστημά του καταγγέλλοντας τη διαπλοκή. Ο ίδιος ζούσε προφανώς σε άλλη χώρα ως πολιτικός εξόριστος όταν αυτή η επιχειρηματική «συνήθεια» διέλυσε κάθε έννοια νομιμότητας στις σχέσεις οικονομικών συμφερόντων και εκτελεστικής εξουσίας. Διαφορετικά πώς εξηγεί το ότι το χορό αυτό με το ανακάτεμα πολιτικών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών, καναλαρχών, δημοσιογράφων και πολιτικών τον έσυρε και η  δική του οικογένεια;
Οσο για τα ανταλλάγματα εδώ και δεκαετίες είναι αποτυπωμένα σε θαλασσοδάνεια, σε δόλιες πτωχεύσεις, σε αμαρτωλές τροπολογίες, σε παραγραφές προστίμων, σε παραγραφές αδικημάτων, σε... συμπτωματικές καθυστερήσεις εκδίκασης μεγάλων υποθέσεων με ΠΑΕ και ΜΜΕ, σε νυχτερινές αγοραπωλησίες καταχρεωμένων εφημερίδων, στα στραβά μάτια μπροστά σε καραμπινάτες παρανομίες, στα μακρινά «ταξίδια» δημόσιου χρήματος, στις μίζες, στις ανενόχλητες εισαγωγές λαθραίων, στο ξετίναγμα πόρων της υγείας και της παιδείας, στους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες και τέλος στην «ενημέρωση».  
Μπορεί λοιπόν η διαγραφή του προστίμου των 30 εκ. της ΣΕΚΑΠ να έχει σκοτεινές πλευρές αλλά τις ίδιες αν όχι πολύ περισσότερες είχε και η τροπολογία του 2014 που διέγραψε πρόστιμα χρεωμένα από το 2010 στον όμιλο Βαρδινογιάννη και στον όμιλο Λάτση ύψους 1,2 δις εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να κλείσουν την τότε αξιολόγηση.
Τότε όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός και υπέρμαχος της «αξιολόγησης» δεν είχε μιλήσει για διαπλοκή ούτε είχε παραξενευτεί που όλα τα «μεγάλα» κανάλια το αποσιώπησαν μέσα στα καλά λόγια που έλεγαν για την κυβέρνηση και για τον ίδιο. Έλειπε; 
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου