Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Στην Ελλάδα του... Πρώτου Θέματος οι ντελιβεράδες είναι λιγότερο... ίσοι!



"«Πρωτοφανές περιστατικό» (και φαινόμενο της «Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ»!), κατά την ιστοσελίδα της κίτρινης φυλλάδας, η απεργιακή μοτοπορεία διανομέων, ντελίβερι και κούριερ στο κέντρο της Αθήνας"
του Τάσου Γιαννόπουλου
Εξανέστη η ιστοσελίδα της κίτρινης φυλλάδας με την απεργία διανομέων, ντελίβερι και κούριερ: «Γίνεται κι αυτό στην Ελλάδα - απεργούν οι ντελιβεράδες!», ο τίτλος του έκπληκτου Πρώτου Θέματος που αργότερα άλλαξε:
«Έξω από το υπουργείο Εργασίας παρέμειναν για αρκετή ώρα σήμερα οι ντελιβεράδες της Αθήνας σε μια πρωτοφανή απεργιακή κινητοποίηση στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα. Προφανώς, πράγμα διόλου πρωτοφανές για το Πρώτο Θέμα, η ιστοσελίδα δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση στους εργαζόμενους του κλάδου αυτού!
Ενός κλάδου στον οποίο, όπως μας θυμίζει κάποιος στο facebook, συγκεντρώνονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συγκροτούν τον νεοφιλελεύθερο τρόπο απαξίωσης της εργασίας: Ξεχείλωμα του χωροχρόνου, μισή δουλειά - μισή ζωή, θυσία προς τη θεοποιημένη διαδικασία της κατανάλωσης. Ακόμα: Απίστευτος ανταγωνισμός, εφόσον το επάγγελμα αυτό πολλοί από αυτούς που το ασκούν το βλέπουν πολλές φορές και οι ίδιοι ευκαιριακά, ή τέλος πάντων συμπληρωματικά ως προς την πρωινή τους δουλειά -επομένως το βλέπουν σαν εργασία από την οποία δεν απαιτούν τίποτα άλλο πέρα από το μεροκάματο στο τέλος της νύχτας. Παρόλο που καμία αλυσίδα ή ακόμα και συνοικιακό μαγαζί δεν μπορεί, πλέον, να σταθεί χωρίς διανομή κατ' οίκον.
Άνθρωποι που είναι αόρατοι και για το Πρώτο Θέμα, εκτός των άλλων,  που αναλαμβάνει εργολαβικά τη συκοφάντηση σχεδόν κάθε κινητοποίησης. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κλάδους που δεν θεωρούνται (από ποιον άραγε;) «κανονικοί». Στον κατάλογο όσων επιτρέπεται να διεκδικούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους δεν περιλαμβάνονται, λοιπόν, οι ντελιβεράδες, από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα υποπληρωμένων, ανασφάλιστων και «ευέλικτων», όπως ακριβώς ο ιδανικός εργαζόμενος στη φαντασίωση των νεοφιλελεύθερων. 
Στα «ρεπορτάζ» του Πρώτου Θέματος, ανάμεσα στην ακραία προπαγάνδα για το «κομματικό κράτος» του ΣΥΡΙΖΑ, την αναπαραγωγή της γραμμής των ακραίων κύκλων των δανειστών ως προς τη διαπραγμάτευση και τις εξελίξεις στο... Survivor, δεν θα χωρέσουν ποτέ τα ατυχήματα των ντελιβεράδων (πρόσφατα ένα δυστύχημα κόστισε τη ζωή ενός 22χρονου διανομέα των Mikel), οι συνθήκες εργασίας των «παιδιών με τα παπιά» και, κυρίως, η εργοδοτική αυθαιρεσία: Τα αφεντικά, ως επί το πλείστον, «δεν  πληρώνουν τις προσαυξήσεις που δικαιούνται οι ντελιβεράδες (μετά τις 22:00 το βράδυ υπάρχει 25% προσαύξηση, την Κυριακή υπάρχει 75% προσαύξηση και 100% στις αργίες), δεν πληρώνουν δώρα και επιδόματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες όπως πρέπει, και ειδικότερα στην ταχυεστίαση δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το μηχανάκι και τα έξοδα κίνησης, συνθήκη που απλώνεται και στις εταιρείες κούριερ».
Αντίθετα, το Πρώτο Θέμα αρκείται σε μία αφ' υψηλού «έκπληξη», όταν όλοι οι αόρατοι και οι αόρατες «τολμούν» να διεκδικήσουν! Συμβαίνει κι αυτό στην Ελλάδα, κύριοι του Πρώτου Θέματος...
LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου