Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Και αν ο Φιλιππάκης ήταν... ΣΥΡΙΖΑ;


Η απαράδεκτη ανάρτηση του δημοσιογράφου, Γιώργου Φιλιππάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook , στην οποία δήλωνε ότι δεν θα τον «ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα» προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις.
Ο κ. Φιλιππάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ και συνεργάζεται με τη συνδικαλιστική του παράταξη στους δημοσιογράφους. Φαντάζεται κανείς τι σάλος θα είχε ξεσπάσει στα ΜΜΕ και το ίντερνετ  αν ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ ήταν ΣΥΡΙΖΑ: ο κ. Μητσοτάκης μπορεί θα είχε ζητήσει όχι απλά την καταδίκη του από την κυβέρνηση αλλά ακόμη και την παραίτηση της  και πρόωρες εκλογές.
Και όμως ούτε η ΝΔ ούτε το λαλίστατο Ποτάμι τόλμησαν να κάνουν την παραμικρή αναφορά, προφανώς γιατί το ΚΚΕ ανήκει επίσης στην αντιπολίτευση. Αντίθετα εγκάλεσαν για μια ακόμη φορά τη κυβέρνηση για τις απόψεις που κυκλοφόρησαν  στο διαδίκτυο με αφορμή την δολοφονική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου. Ετσι, για οτιδήποτε συμβαίνει  πλέον στη χώρα  #ftaiei_o_SYRIZA, όπως το συμπύκνωνε χιουμοριστικά ένα hashtag του παρελθόντος.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία της δημοκρατίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Απλώς χρησιμοποιεί υποκριτικά την τελευταία, για φτηνή δημαγωγία και την καθιστά  μοχλό των εσωτερικών  πολιτικών εξελίξεων.
Η κυβέρνηση θα πρέπει από την πλευρά της να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και να εγγυηθεί την ομαλότητα. Εχει δίκιο ο κ. Πολλάκης όταν - αναφερόμενος όμως στη ψευδή είδηση της σύλληψης Φιλιππάκη - θυμίζει, ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοι του δέχονται απειλές και βρόμικο πόλεμο στο διαδίκτυο, χωρίς να διώκεται κανείς. Η αντιπολίτευση, όπως πχ ο Σ. Θεοδωράκης ανασύρει παλιά άρθρα που παραλληλίζαν τη ρητορική Παπαδήμου με του Παπαδόπουλου. Από αυτή τη στήλη αναφέρθηκε και προχθές ότι ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποκαλούσε χούντα υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ενοχληθεί ο πρόεδρος του Ποταμιού.
Όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα ούτε για συμψηφισμούς ούτε  για πολιτικές αντιπαραθέσεις για τη τρομοκρατία. Γιατί οι τρομοκράτες θα τρίβουν τα χέρια τους.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου