Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο «52χρονος» της Δάφνης

Ο 53χρονος δραστης που κατηγορείται για ομηρία και βιασμό 20χρονης ενώ προσάγεται στα δικαστήρια
Συντάκτης: Αντα Ψαρρά
Από την ημέρα που η νεαρή φοιτήτρια κατάφερε να γλιτώσει από τα νύχια του βασανιστή και βιαστή της, κανάλια, ιστολόγια και εφημερίδες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό, βασανιστήριο προς βασανιστήριο, σκηνή προς σκηνή το μαρτύριο της κοπέλας, υπό το πρόσχημα της περιγραφής αυτού του φρικαλέου εγκλήματος.
Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες συνέχισαν το θλιβερό αυτό «σπορ» και πολλά κυριακάτικα φύλλα με ναυαρχίδα τη φυλλάδα τού «Ολα Ξεκόλλα». Αφού μας σέρβιρε, όπως κάθε Κυριακή, μπόλικη «επιστημονική» γνώση για τους... αγράμματους ιστορικούς καθηγητές των ΑΕΙ που τους παίζει το «Πρώτο Θέμα» στα δάχτυλα, μας «συνεπήρε» και με την κάμερα του βιαστή που κατέγραφε τη φρίκη.
Μην απορήσει βέβαια κανείς αν στο τέλος μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει κάπου ότι η φοιτήτρια τα ήθελε κιόλας! Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα πέσει στα μαλακά καραμπινάτος βιαστής χάρη και στην εξιστόρηση της δικής του «εκδοχής» από φιλόξενα Μέσα.
Εντύπωση πάντως κάνει όχι μόνο η νιρβάνα στην οποία μοιάζει να βρίσκεται το ΕΣΡ, αφήνοντας τους πάντες να βυσσοδομούν στο όνομα της «ενημέρωσης», αλλά και το ότι ακόμα η Εισαγγελία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του εγκληματία.
Η περίπτωση κάποια άλλη κοπέλα, που τυχόν φοβήθηκε να καταγγείλει κάτι που υπέστη από τον ίδιο, τώρα να τον αναγνωρίσει και να θελήσει να καταθέσει είναι τόσο απίθανη; Γιατί άραγε αυτή η ολιγωρία, ειδικά όταν σε άλλες περιπτώσεις μέσα σε λίγες ώρες ονόματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις δίνονται απευθείας στη δημοσιότητα για πολύ μικρότερης έντασης αδικήματα;
Οσο για το ίδιο το θύμα, που τώρα και μετά από όλα αυτά πρέπει να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ιστολόγια και φυλλάδες ώστε να μην ξαναζεί κάθε μέρα την ίδια φρίκη, ποιος νοιάζεται; Προέχει η ελευθερία στην ενημέρωση!
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου