Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Οι τρομοκράτες κατάφεραν να διχάσουν τον πολιτικό κόσμο


Ανταλλαγή πυρών, μέσω ανακοινώσεων, μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, μετά την έντονη αντιπαράθεση απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.
Μετά τη βομβιστική επίθεση, για την οποία ακόμη δεν έχει αναληφθεί ευθύνη, το σύνολο  του πολιτικού κόσμου καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια.
Στα social media ωστόσο εκφράστηκαν γνώμες για το ρόλο του Παπαδήμου ως τραπεζίτη και πρώην πρωθυπουργού στην επιβολή των μνημονίων. Αλλοι έκαναν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται.
Δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι ζήτησαν να πέσει μαύρο στα social media και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι διακινούν ακραίες απόψεις. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η ανάρτηση σχολίου του δημοσιογράφου και ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ, το οποίο κατέληγε στην ακραία διατύπωση «δεν θα με ενοχλούσε αν έσκαγε και μια ακόμη βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ακολούθησε νέος γύρος ανακοινώσεων των πολιτικών κομμάτων. Η Ν.Δ. έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης:
«Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. ..Όσο η Κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την Κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε άρθρο του στη Καθημερινή ο επικεφαλής του Ποταμιού ανασύρει άρθρο του Θανάση Καρτερού, στη Αυγή, τον Φεβρουάριο του 2012, το οποίο ασκούσε έντονη κριτική στον Λ. Παπαδήμο, παρομοιάζοντας τη ρητορική του με αυτή του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
«Μόνο μην πει κανείς "αυτά είναι παλιά" γιατί θα σας θυμίσω ότι μόλις προχθές ο αγαπημένος υπουργός συνταξιδευτής του κ. Τσίπρα αποκαλούσε τους αντιπάλους του "γκεσταμπίτες"», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης. Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη αρθρογραφία του στην Αυγή και το Tvxs. gr ο Θ. Καρτερός καταδίκασε απερίφραστα την απόπειρα δολοφονίας του Λ.Παπαδήμου.
Για άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής από τη Ν.Δ. και από «συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο» της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου κάνει λόγο, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».
Μήνυμα  κατά της προσπάθειας να συνδεθεί η καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού στέλνει το ΚΚΕ.
Για τον Γιώργο Φιλιππάκη διετάχθη από την εισαγγελία προκαταρκτική εξέταση. Κάποιοι φοβούνται για την ποινικοποίηση της έκφρασης, άλλοι για υποκίνηση της βίας, το σίγουρο είναι ότι οι δράστες κατάφεραν να  διχάσουν τον πολιτικό κόσμο.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου