Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Homo syrizologus



Τω καιρώ εκείνω, είχαμε τους σοβιετολόγους. Ο κομμουνιστικός κίνδυνος χρειαζόταν τους ειδικούς του. Αρθρογραφούσαν, ρητόρευαν και συνέγραφαν, για να κουτουπώσουν εθνικώς τους αντεθνικούς. Και μη θαρρείτε ότι ροκάνιζαν τζάμπα τα σχετικά κονδύλια. Διότι δεν αναμασούσαν μόνο τις Πηγάδες και τα κονσερβοκούτια, που κάθε ασφαλίτης ήξερε νεράκι.
του Θανάση Καρτερού
Ο καλός σοβιετολόγος εργαζόταν σκληρά στον τομέα των αποκαλύψεων. Αποκάλυπτε τι γίνεται στο παραπέτασμα, στο ΚΚΕ, στην ηγεσία της ΕΔΑ, στα σαλόνια των συνοδοιπόρων, στις κρεβατοκάμαρες των Λαμπράκηδων. Κι έτσι έδειχνε το πραγματικό πρόσωπο των ανθελλήνων στους Έλληνες
Σήμερα έχουμε τους συριζολόγους. Βέβαια, η σχέση τους με τους προπαγανδιστικούς τους προγόνους είναι σχέση τραγωδίας με φάρσα. Παρ' όλα αυτά, αν και δεν διαθέτουν πια τη βοήθεια της Ασφάλειας και του Άλφα 2, δίνουν τη μάχη των αποκαλύψεων κι αυτοί. Διότι, έστω και παραλλαγμένος, ο αριστερός κίνδυνος βρίσκεται όχι απλώς επί θύραις, αλλά εντός των τειχών. Και άρα, ανάγκη πάσα να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο του Τσίπρα, του Τσακαλώτου, του Σταθάκη, του Χατζηπετρή. Του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει. Πριν είναι αργά και περάσουν τα σχέδια του Παππά και μολυνθεί οριστικά το λάλον ύδωρ της παραλλαγμένης εθνικοφροσύνης.
Κάπως έτσι. Και κάπως έτσι βλέπουμε εδώ και κάποιο καιρό να διαμορφώνεται στη δημοσιογραφία, στην πολιτική, στα παράθυρα, στην προπαγάνδα γενικώς, το νέο είδος: Ο homo syrizologus. Ο οποίος διακρίνεται πρώτα-πρώτα για το επαγγελματικά αποδοτικό μίσος του για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Διακρίνεται, ύστερα, για τη διαρκή προσπάθειά του να αποκαλύπτει, να αποκαλύπτει, να αποκαλύπτει. Και να μαγειρεύει, να μαγειρεύει, να μαγειρεύει. Συριζολογικά εδέσματα να γλείφουν τα δάχτυλά τους οι ενδιαφερόμενοι. Να τρώει ο Ψυχάρης και του Αλαφούζου να μην δίνει. Σπίτια, πόθεν έσχες, πελάτες, πλάτες, γάτες, περιουσίες, διορισμοί. Πολύ πράγμα, λέμε.
Ο καλός συριζολόγος, όμως, δεν ασχολείται μόνο με αριστερές κομπίνες και παραβιάσεις του ηθικού πλεονεκτήματος. Βλέπει και προβλέπει καιρικά φαινόμενα, όπως φοροκαταιγίδες, βροχές σκληρών μέτρων, θύελλες αντιδράσεων. Βλέπει και προβλέπει γεωλογικά φαινόμενα, όπως οικονομικούς και κοινωνικούς σεισμούς. Βλέπει και προβλέπει, τέλος, μεταφυσικά και θρησκειολογικά φαινόμενα, όπως ο Αρμαγεδδώνας, η Κόλαση, το Καθαρτήριο, ενίοτε και η Δευτέρα Παρουσία. Αρκεί να δείξει, να καταδείξει, να αποδείξει, ότι για όλα αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Που πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα, όπως είπε ο πολιούχος των συριζολόγων πρόσφατα.
Τέλος, ο καλός συριζολόγος δεν κάνει διακρίσεις. Ο αναξιόπιστος συριζαίος του χθες είναι αξιόπιστη πηγή σήμερα. Αρκεί να έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και η «μουρλή» γίνεται έτσι μούρλια. Όλα τα συγχωρεί, όπως αποδείχτηκε, ο homo syrizologus. Εκτός από τους συριζαίους...
Πηγή: Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου