Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Μόνο παραίτηση



της Άντας Ψαρρά
Η Βασιλική Κατριβάνου παραιτήθηκε με μια επιστολή υπόδειγμα για οποιοδήποτε βουλευτή που αφού έδωσε την προσωπική και συλλογική του μάχη ένοιωσε ότι ξεπέρασε τα προσωπικά του όρια. 
Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγκάστηκε να παραιτηθεί όπως έσπευσαν να πουν διάφοροι καλοθελητές των ΜΜΕ που δεν γνωρίζουν προφανώς ούτε το τί σημαίνει αρχές, ούτε το τί σημαίνει  σεβασμός σε αξίες. 
Συνηθισμένοι σε άλλου είδους τακτικές όπως διαγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις και συμπράξεις ευκαιρίας, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η μόνη επιλογή της Βασιλικής Κατριβάνου ήταν δεδομένο ότι θα ήταν η παραίτηση.  Μια παραίτηση καθαρή που δεν συνοδεύεται ούτε από υπαινιγμούς ούτε πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε προσπάθεια στιγματισμού των συντρόφων της που έχουν επιλέξει να δώσουν τη δική τους σκληρή μάχη μέχρι τέλους. 
Η Βασιλική Κατριβάνου είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα σταθεί δίπλα στην οποιαδήποτε μάχη δοθεί υπέρ των ευάλωτων, υπέρ των φυλακισμένων, υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών αλλά θα είναι παρούσα και δραστήρια δίπλα τους. 
Όσοι τέλος προσπαθήσουν μικρόψυχα να την εγκαλέσουν για τη μέχρι τώρα συμπόρευσή της με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ κουνώντας -κατά τη συνήθειά τους- το δάχτυλο, ας κάνουν πρώτα τον κόπο να κοιτάξουν απέναντι το δικό τους καθρέφτη.
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου