Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η Πιπιλή και τα σταγονίδια της ΝΔ



Του Niko Ago
«Οι λαϊκιστές από τη ΝΔ, ευτυχώς, κατά τη γνώμη μου έχουν φύγει. Να φύγουν, αν έχουν μείνει, κάποια σταγονίδια λαϊκισμού, που κάποια έχουν ψιλομείνει στη ΝΔ. Να μείνουμε μόνοι μας, σαν ένα σύγχρονο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα, για να φέρουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα» δήλωσε η βουλευτίνα της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.
Καταρχήν να διαπιστώσουμε ότι αντιγράφει. Ο πρώτος που μίλησε για «σταγονίδια» στη ΝΔ, ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης. «Ακροδεξιά σταγονίδια κάτω από την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ.» είχε πει στα μέσα Νοεμβρίου του ’11 ο τότε βουλευτής και ο Σαμαράς έσπευσε να τον διαγράψει οριστικά και από το κόμμα. Λογική κίνηση, αν σκεφτείς ότι αυτά τα «ακροδεξιά σταγονίδια», με την ταμπέλα της «λαϊκής δεξιάς» στο κόμμα της Συγγρού, σε λίγους μήνες μετακόμισαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τα… Ζάππεια, πήρε μαζί του τον Μπαλτάκο, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Φαήλο Κρανιδιώτη (ως εμπιστευτικό σύμβουλο) και έφερε από το ΛάΟΣ τους γνωστούς «φιλελεύθερους», Σπύρο- Άδωνι Γεωργιάδη, Μαυρουδή Βορίδη, Θανάση Πλεύρη, ακόμα και το «πολιτικό τέρας», Γιώργο Ανατολάκη. Και τα «ακροδεξιά σταγονίδια» έγιναν ποτάμι που «έβαψαν» για τα καλά το κόμμα στο (μαύρο) τους χρώμα.
Η Πιπιλή τώρα, παριστάνοντας την «πολιτική παρθένα», μέχρι που… αφήνει υπόνοιες ότι «κάποια σταγονίδια λαϊκισμού έχουν απομείνει» στη ΝΔ. Αλήθεια, ε; Τρομερό. Και θέλει, λέει, να φύγουν, για «να μείνουμε μόνοι μας, σαν ένα σύγχρονο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα, για να φέρουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα». Συγκινητικό. Οι λαϊκιστές, που κατά τη γνώμη της Φωτεινής «έχουν φύγει» από τη ΝΔ αλλά όπως λέει η… Πιπιλή, «έχουν ψιλομείνει», είναι κάτι άγνωστοι τύποι που δεν κάνει να τους μάθουμε. Και οι εναπομείναντες στο κόμμα, είναι αυτοί που θα το κάνουν «σύγχρονο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα». Αλλά πάν’ απ’ όλα, «θα φέρουν την ανάπτυξη».
Τι είπατε; Τα «ακροδεξιά σταγονίδια» που έλεγε ο Χατζηγάκης, έχουν γίνει η βασική ουσία του περιεχομένου της ΝΔ; Μην είστε λαϊκιστές. Οι Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης και άλλα τέτοια «φιλελεύθερα ευρωπαϊκά» στελέχη, που αποτελούν πια «την αφρόκρεμα» της ΝΔ, μπορεί να είναι χουντικοί, ακροδεξιοί, εθνικιστές, ρατσιστές, μισαλλόδοξοι και μισάνθρωποι αλλά… λαϊκιστές δεν είναι. Και μαζί με την Πιπιλή- που είναι γνωστή και ως η βουλευτίνα που αξιολογεί τις τσάντες των άλλων γυναικών της Βουλής- θα φέρουν την ανάπτυξη.
Και μάλιστα, θα τη φέρουν την ανάπτυξη σε πείσμα των Ευρωπαίων και των Αμερικανών. Το υποσχέθηκε η Φωτεινή και τέλος. Οι οποίοι, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, μετά τα μάγια που τους έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας – αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Σπύρος- Αδωνις Γεωργιάδης- και παρά το γεγονός πως, όπως η Πιπιλή δήλωσε, «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «τα δίνουν όλα», αποδεικνύονται ολίγον τι, κομμουνιστές. Ναι ναι. Όπως αποκάλυψε η «δαιμόνια ρεπόρτερ», αυτοί «ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και για τον λόγο αυτό στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση».
Επομένως, όλα κατανοητά: Η ΝΔ «δεν έχει λαϊκιστές» που όμως, «μερικοί έχουν ψιλομείνει». Αλλά μόλις καταφέρει και τους διώξει, ή καλύτερα, μόλις μόνοι τους αποφασίσουν να φύγουν – αυτοί που «έχουν φύγει», να μην ξεχνάμε- η ΝΔ θα γίνει «σύγχρονο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα». Το είπε εξάλλου η Πιπιλή. Και αμέσως μετά, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, είναι να φέρει την ανάπτυξη. Και αυτό το υποσχέθηκε η Φωτεινή.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου