Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μάχη χαρακωμάτων από τη Νέα Δημοκρατία για να «κουκουλωθούν» τα θαλασσοδάνεια

Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη…
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθούν όλες οι διαφημιστικές χορηγίες των τραπεζών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε βάθος δεκαετίας (2006-2016), στα πρότυπα της πρόσφατης ρύθμισης Δραγασάκη. 
Η είδηση, ωστόσο, δεν είναι η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά η στάση που τήρησαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτηςκαι Μάκης Βορίδης, οι οποίοι έδωσαν πραγματική μάχη για να μην επεκταθεί ο έλεγχος σε τόσο μεγάλο χρονικό εύρος.
Ο… δεσπότης και ο… Παναγιώτης
Ο κ. Σταμάτης, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι… παράνομος ο έλεγχος στις διαφημίσεις των ΜΜΕ: «Δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, να κάνετε τον δεσπότη… Παναγιώτη, είναι παράνομο…», φέρεται να είπε ο κ. Σταμάτης, στην προσπάθειά του να μην ληφθεί η προαναφερόμενη απόφαση.
Σε ανάλογο -αν και πιο ήπιο- κλίμα και ο έτερος εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκέστηκε στο ότι «δεν έχουμε εντολή να κάνουμε κάτι τέτοιο» (έλεγχο διαφημιστικής δαπάνης σε βάθος δεκαετίας).
Κύριε; Λερώθηκαν οι κάλτσες σας!
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας στο altsantiri.gr τις αντιδράσεις των εκπροσώπων της «γαλάζιας» παράταξης στην Εξεταστική Επιτροπή, δεν απέφυγε τον… πειρασμό να επικαλεστεί μία… γνωστή (για την περίσταση) παροιμία που έχει ως πρωταγωνιστές της ένα… περίττωμα και μία… κάλτσα! Για να σας βοηθήσουμε, προς όσες/όσους δεν έχουν σχηματοποιήσει ακόμη την παροιμία, θα σας πούμε ότι περιλαμβάνει και το ρήμα «πήγε». Σε ποιανού κάλτσες, είναι το θέμα τώρα…
Αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει αν βγουν στοιχεία δεκαετίας…
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου