Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Καρέκλα βουτηγμένη στη λάσπη



Στις 22 Μάρτιο του 2015, η εφημερίδα Το Βήμα, δημοσίευσε ένα «ρεπορτάζ» του Βασίλη Χιώτη.
Του Niko Ago
Η λέξη μπαίνει σε εισαγωγικά διότι επρόκειτο για μια ψευδές («δημοσιογραφική αλητεία» το είπαν) του καλού δημοσιογράφου. Ισχυριζόταν ο Χιώτης πως ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, «έχει υπογράψει ακόμη και μετά την εκλογή του στην ευρωβουλή και έως τις 27 Ιανουαρίου, όταν και ορκίστηκε υπουργός, ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, που εκπροσωπούσε νομικά, και τα οποία προέβλεπαν πως θα λάμβανε ως δικηγορική αμοιβή το 12% επί των αποζημιώσεων που θα έπαιρναν σε περίπτωση επαναπρόσληψής τους».
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος το διέψευσε αμέσως, κατηγόρησε ευθέως το Βήμα πως «ενορχηστρώνει προβοκάτσια» κι έκανε λόγο για «συκοφαντία, πλαστογραφία και προβοκάτσια». Και δικαιώθηκε απόλυτα! Αφού λοιπόν έκανε αγωγή στην εφημερίδα, για να γλυτώσει την (βέβαιη) καταδίκη, το Βήμα παραδέχθηκε – με μικρά γράμματα και σε μικροσκοπικό πλαίσιο, είναι η αλήθεια- ότι «η εκδίκαση αναβλήθηκε μετά από αίτημα μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με τις ανακρίβειες και αναλήθειες (σ.σ: ψέματα, λάσπη και συκοφαντίες τα λέει ο κόσμος) που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας».
Ο Βασίλης Χιώτης, ως σήμερα κρατούσε και τη θέση του διευθηντή του ραδιοφωνικού σταθμού Βημα FM. Εκεί όπου έκανε άλλη μια «τεράστια αποκάλυψη». «Ο Τσίπρας αγόρασε το σπίτι από πλειστηριασμό. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανήκε σε επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, περιήλθε μετά στη δικαιοδοσία τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού», είπε στον αέρα της εκπομπής του (με τον Πέτρο Τατσόπουλο, μάλλον πάνω στο τραπέζι του studio να πίνει σαμπάνια).
Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς άλλη. Ο Τσίπρας μένει στην Κυψέλη και για το σπίτι πληρώνει ενοίκιο. Διαψεύδοντας το «ρεπορτάζ» του Χιώτη, το γραφείο του διευκρίνισε ότι«το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στην δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια».
Μετά και από αυτό το «ρεπορτάζ», ο δημοσιογράφος (μάλλον) διώχθηκε από το Βήμα- παραίτηση το είπαν- και το συγκρότημα γενικά.
Φαίνεται πως ακόμα και το Βήμα, η εφημερίδα που «συνάντησε» τον Καραμανλή με τον Ερντογάν στο Μαξίμου «σε ψυχρό κλίμα», ενώ ο τελευταίος, τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, την ώρα του « ψυχρού ραντεβού» ήταν… στο γραφείο του στην Άγκυρα, δεν άντεξε άλλο τα «αποκλειστικά ρεπορτάζ» του Χιώτη. Δεν ξέρω αν πρόκειται για άλλη μια «δημοσιογραφική αλητεία» αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για δημοσιογραφία.
Περισσότερο με ψέματα, λάσπη και συκοφαντίες μοιάζει. Άλλη μια φορά. Ξανά από τον ίδιο άνθρωπο. .
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου