Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μερικές "ψύχραιμες'" κουβέντες για την Πράξη Νομ. Περιεχομένου



Κοινή δήλωση του Γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση και του Βασίλη Γκιτάκου επικεφαλής του ΜΕΤΑ ΟΤΑ*

Σχε­τι­κά με την Πράξη Νο­μο­θε­τι­κού Πε­ριε­χο­μέ­νου (Π.Ν.Π.) «Κα­τε­πεί­γου­σα ρύθ­μι­ση για τη με­τα­φο­ρά ταμειακών δια­θε­σί­μων των Φο­ρέ­ων Γε­νι­κής Κυ­βέρ­νη­σης προς επέν­δυ­ση στην Τρά­πε­ζα Ελ­λά­δας» θέλουμε να δη­λώ­σου­με τα εξής:
1. Η νο­μο­θέ­τη­ση με Πρά­ξεις Νο­μο­θε­τι­κού Πε­ριε­χο­μέ­νου (Π.Ν.Π.) και από τη νέα κυ­βέρ­νη­ση, σε συν­θή­κες κα­νο­νι­κής λει­τουρ­γί­ας της βου­λής δεν μας βρί­σκουν σύμ­φω­νους και θα πρέ­πει να απο­φεύ­γε­ται.
2. Όσον αφορά όμως την ουσία της, εμείς δεν θα είχαμε κα­νέ­να πρόβλημα, αν αυτή η ενέργεια της κυ­βέρ­νη­σης εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο της μη υπο­χώ­ρη­σης απέ­να­ντι στις πιέ­σεις που ασκού­νται από τους «δα­νει­στές» και τους λε­γό­με­νους «θε­σμούς», όπου με ερ­γα­λείο την πι­στω­τι­κή ασφυ­ξία, προ­σπα­θούν να σύ­ρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υπο­χω­ρή­σεις και στην υπο­γρα­φεί νέου μνη­μο­νί­ου και
3. Τα απο­θε­μα­τι­κά αυτά σε καμιά πε­ρί­πτω­ση δεν θα πρέ­πει να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για την απο­πλη­ρω­μή του χρέ­ους, παρά μόνο για τις εσω­τε­ρι­κές ανά­γκες της χώρας και για την κα­νο­νι­κή πλη­ρω­μή των μι­σθών και των συντάξεων.
Μο­να­δι­κή τέλος απάντηση στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των διε­θνών το­κο­γλύ­φων και της ΕΕ είναι να μην υπάρξει καμιά υπο­χώ­ρη­ση και η κυ­βέρ­νη­ση να τι­μή­σει την εμπι­στο­σύ­νη που της έχει δεί­ξει ο ελ­λη­νι­κός λαός, να εφαρ­μό­σει το πρό­γραμ­μά της και να στη­ρι­χτεί στη δύ­να­μη και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα του λαϊ­κού πα­ρά­γο­ντα, προ­χω­ρώ­ντας, αν χρεια­στεί, ακόμη και σε στάση πλη­ρω­μών και βέ­βαια στη δια­γρα­φεί του με­γα­λύ­τε­ρου μέ­ρους του χρέ­ους της, προ­τάσ­σο­ντας πρώτα τις ανά­γκες του λαού και όχι των δα­νει­στών και των το­κο­γλύ­φων.

*Οι Γιώρ­γος Χα­ρί­σης και Βα­σί­λης Γκι­τά­κος είναι συν­δι­κα­λι­στές από το χώρο των ΟΤΑ.

http://rproject.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου