Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Οι δέκα Παπασταύροι



H φωτ. του Μάριου Λώλου από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 30/3/15


«"Πάμε να φύγουμε, ρε μάγκες" φώναξε χτυπώντας το χέρι στο έδρανο κάποιος από πίσω και ο πρώην πρωθυπουργός μη έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνει τον ακολούθησε ώς το εντευκτήριο της Βουλής»

«Αν είχε κάνει ένας δικός μας αυτά που έκανε ο Κατρούγκαλος, θα είχαμε αυτή την ανοχή από τα μέσα ενημέρωσης;» αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των δέκα Παπασταύρων που τον παρακολουθούσαν από το γραφείο της Λ. Συγγρού με κομμένη την ανάσα. Ακόμη πιο ζεστό ήταν, όμως, το χειροκρότημα του κοινοβουλευτικού υπερασπιστή της Energa και της Hellas Power, όταν άκουσε το αντρίκιο ξέσπασμα του πολιτικού θύματος των μεγάλων συμφερόντων και της διαπλοκής.
Την ίδια ώρα, ένας αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από τον παρακαθήμενο του πρώην πρωθυπουργού, γνωστό και ως υπουργό Υγείας των 49 συμβούλων. Λίγες ώρες νωρίτερα, τα τηλεοπτικά κανάλια που ως γνωστόν «γλείφουν» νυχθημερόν τον Τσίπρα είχαν ξετινάξει τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού παρουσιάζοντας εκτενή ρεπορτάζ με θέμα «το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή». Ήταν δε τέτοιο το μένος τους κατά του πρώην πρωθυπουργού που ασχολούμενοι αποκλειστικά με το δήθεν σκάνδαλο, δεν βρήκαν τον χρόνο να πουν ούτε δυο λέξεις για τις ουρές των Ελλήνων καταθετών που από το πρωί της Δευτέρας σήκωναν από τα τραπεζικά ΑΤΜ τις καταθέσεις τους ώστε να τους βρει με λίγα ευρώ στην τσέπη η πρόσκρουση του πλοίου στα βράχια.
Αυτά έβλεπε όλη μέρα στην τηλεόραση ο σταυροφόρος της κάθαρσης και τον έπνιγε το δίκιο. Εγώ που πέταξα τους χρυσοκάνθαρους κουμπάρους και τις ιερές αγελάδες της Εύβοιας έξω από την ΕΡΤ; Εγώ που προίκησα την Digea; Εγώ που άντεξα την προεκλογική ανάκριση και τις σκληρές ερωτήσεις του autocue της ανεξάρτητης ΝΕΡΙΤ; Εγώ ο άντρας ο παντελονάτος θα ανεχτώ τις προσβολές και τις μομφές των οπαδών της τεθλασμένης; Σε χλωρό κλαρί δεν με άφησαν δυόμισi χρόνια οι καναλάρχες και οι εκδότες και θα έρθουν τώρα οι διαπλεκόμενες συνιστώσες να μου λερώσουν την υπόληψη; Τριάντα μήνες στην κυβέρνηση και ούτε έναν έφορο δεν μπορούσα να μετακινήσω χωρίς να το κάνουν πρωτοσέλιδο και θα μου πουν τώρα τι έκανα με τις άδειες των καναλιών;
«Πάμε να φύγουμε, ρε μάγκες» φώναξε χτυπώντας το χέρι στο έδρανο κάποιος από πίσω και ο πρώην πρωθυπουργός μη έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνει τον ακολούθησε ώς το εντευκτήριο της Βουλής. «Μια χαρά τούς τα έσυρες» είπαν χτυπώντας του φιλικά τον ώμο ο υπουργός των 49 συμβούλων, ο δικηγόρος των 257 εκατομμυρίων και οι εννέα Παπασταύροι. Ο δέκατος έλειπε εκείνη τη στιγμή γιατί τον είχε καλέσει ο οικονομικός εισαγγελέας.

Πέτρος Κατσάκος
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου