Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ



Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

«Ολοκληρώθηκε μια συζήτηση στην οποία έγινε πολύ πλούσια διαβούλευση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδα το αίσθημα δικαίου και δήλωσε αισιόδοξος ότι ξεκινάει μια καινούργια μέρα και θα γίνει ένα βήμα στο τηλεοπτικό τοπίο από αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα.
Είχε προηγηθεί ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε από τον κ. Παππά να φέρει σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ και για τις οικογένειές τους να υπάρξει πρόβλεψη «ως ελάχιστος φόρος τιμής, ως σύστοιχο και συνεπές με αυτό που κάνει η Πολιτεία για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον». Η κατηγορία που απηύθυνε η πρόεδρος της Βουλής περί «περισσού θράσους» όσων «μιλούν για σύγκρουση συμφερόντων», πυροδότησε κύκλο σφοδρών αντεγκλήσεων ανάμεσα στην κα Κωνσταντοπούλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο 'Αδωνι Γεωργιάδη, οι οποίες έφτασαν και σε επίπεδο προσωπικών αναφορών.
Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η ΠΝΠ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, ήταν η χαριστική για την αντίστροφη πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης «για την αποφασιστική διεκδίκηση εκ μέρους του ελληνικού λαού ανατροπής αυτού του συστήματος φαυλοκρατίας και διαπλοκής που καταδυνάστευε τον τόπο». Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για «τα μαθήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας και αταλάντευτης διεκδίκησης που έδωσαν». Ακόμη συνεχάρη τον κ. Παππά για το νομοσχέδιο το οποίο έφερε στη Βουλή, «χωρίς ίχνος ρεβανσισμού».

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου