Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Μήπως ήσουν κι εσύ στο... βενζινάδικο;




Tvxs Σχόλιο

Το κράτος καταλύεται από καταληψίες, βαρβάρους και... γκραφιτάδες, η χώρα ισοπεδώνεται από τις ορδές μεταναστών που μπάζουν λάθρα από τα σύνορα οι Συριζαίοι και το ήθος κι η τιμή της δημοκρατίας καταρρακώνονται σ' ένα... βενζινάδικο της Αιδηψού.
Με την ίδια - αθώα; - ελαφρότητα που παρασκευάζουν και σερβίρουν κοινωνικούς και οικονομικούς Αρμαγεδώνες ημερησίως, συστημικά media, αμφιβόλου πατρότητας και σκοπιμότητας ιστοσελίδες, κανάλια και πάσης φύσεως τρολ υιοθέτησαν και σέρβιραν το νέο έπος του βενζινάδικου και της «πολεμοχαρούς Ζωής Κωνσταντοπούλου».
Μία κυρία ονόματι Βάλια Παναγιωτίδου, μέλος της ΔΑΠΚΕ ΟΤΕ, ανέβασε στο Facebook την «προσωπική της μαρτυρία»: Είδε, λέει, την πρόεδρο της Βουλής να προπηλακίζει, καθυβρίζει - ενδεχομένως και να σημαδεύει με... καραμπίνα - υπάλληλο βενζινάδικου στην Αιδηψό γιατί αρνήθηκε να της αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητο. Και απέσπασε και φωτογραφικά πειστήρια και ντοκουμέντα αλλά, δυστυχώς, δεν τα έχει πλέον - τα έσβησε επειδή φοβήθηκε ότι θα τη... φάει η Ζωή.
Αυτό ήτο, και εγεννήθη ο νέος Αρμαγεδών: Η ιστοσελίδα iefimerida κήρυξε τον νέο... ανένδοτο, εφηύρε το «Αμόκ της Ζωής» και μαζί ανύπαρκτα ηχητικά ντοκουμέντα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιαννης Πλακιωτάκης υιοθέτησε εν ριπή οφθαλμού την καταγγελία καλώντας την πρόεδρο της Βουλής να απολογηθεί και τον πρωθυπουργό να... πάρει θέση για το βενζινάδικο, και τα κανάλια έστειλαν link στην Αιδηψό λιποθυμώντας από αποτροπιασμό. Παραπλεύρως, μεγαλοδημοσιογράφοι και μεγαλοπαράγοντες ολοφύροντο στα ραδιόφωνα για το... bullying που υφίσταται η «ηρωίδα» καταγγέλλουσα, στα δε social media παρήλασαν στρατιές... αυτοπτών, αυτήκοων και γενικώς μαρτύρων που είχαν άποψη για το περιστατικό: Εν ολίγοις, η μισή Ελλάδα βρισκόταν στο βενζινάδικο και «είδε τη Ζωή να απειλεί τον υπάλληλο», η δε άλλη μισή σίγουρα ήξερε κάποιον που ήταν εκεί και είχε έγκυρη και άμεση πληροφόρηση.
Θα ήταν γραφικό εάν δεν ήταν επικίνδυνο και, ενδεχομένως, σκόπιμο. Οπως είναι και η, εν είδει... αντιβίωσης, τηλεοπτική χρεοκοπία τουλάχιστον δυό φορές ημερησίως. Και θα ήταν ακόμη ένα μιντιακό και παρα-πολιτικό κουτσομπολιό, εάν 48 ώρες μετά, ουδείς είχε ακόμη πραγματική εικόνα για το τί τελικά (δεν) συνέβη.
Για την ακρίβεια των γεγονότων, η καταγγέλλουσα Βαλια Παναγιωτιδου έδωσε συνέντευξη στο iefimerida υποστηρίζοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξύβρισε και προπηλάκισε τον υπάλληλο και κινήθηκε απειλητικά προς την ίδια απαιτώντας "να σβήσει ό,τι είχε γράψει στο κινητό της». Το περιστατικό «επιβεβαίωσε» μόνον ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου κ. Τσαούσης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο οποίος ωστόσο... δεν ήταν παρών αλλά έμαθε τα νέα από τον υπάλληλό του τον οποίον και «εμπιστεύεται απόλυτα».
Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ο υπάλληλος του βενδινάδικου λέγεται Νίκος Αλατσατιανός και «ακολουθεί» στο Facebook  ομάδες όπως «η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του ελληνισμού», όταν δεν παίζει μουσική σε νυχτερινά μαγαζιά. Η «Εφ.Συν.» επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά εκείνος δεν απάντησε. Υπήρξε όμως άλλος αυτόπτης μάρτυρας, o πρώην αστυνομικός Βαγγέλης Βενετής. που μίλησε στο ErtOpen και έδωσε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το περιστατικό.
«Εβλεπα το βράδυ τα δελτία ειδήσεων», είπε, «και δεν πίστευα στα μάτια μου! Εγώ δεν ανήκω στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ξέρω προσωπικά την ΠτΒ. Είδα μια γυναίκα μόνη, να δέχεται λυσσαλέα επίθεση κι έσπευσα να την υπερασπιστώ. Οχι μόνο δεν προπηλάκισε κανέναν, αλλά ήταν έτοιμη να πάθει έμφραγμα. Ηταν μόνη σαν την καλαμιά στον κάμπο, σ’ ένα βενζινάδικο 500 μέτρα μακριά από την πόλη και της έβριζαν την οικογένεια. Ενας άντρας της ούρλιαζε “αυτά να τα λες στον άντρα σουουουου”. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της. Αν αύριο συνέβαινε και σ’ εσάς, ακριβώς το ίδιο θα έκανα».
Σύμφωνα με την ErtOpen, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε σκασμένο ελαστικό στο αυτοκίνητο και πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ, που βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο της Αιδηψού, όπου και ρώτησε αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου. Ο υπάλληλος του πρατηρίου  Νίκος Αλατσατιανός, της είπε ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τότε έφυγε χωρίς να υπάρξει καμία συνέχεια.
Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα του Πάσχα, και ενώ είχε πια αλλάξει το ελαστικό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε και πάλι στο ίδιο βενζινάδικο, αφού ήταν το μοναδικό κοντινό πρατήριο που λειτουργούσε σε μέρα αργίας, και ζήτησε από τον υπάλληλο να της βάλει αέρα στο αλλαγμένο λάστιχο και, αν μπορεί, να ελέγξει την πίεση και στα υπόλοιπα ελαστικά. Έτσι και έγινε. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των ελαστικών, η κ. Κωνσταντοπούλου παρέμεινε μέσα στο όχημα της. Οταν επιχείρησε να φύγει από το πρατήριο, διαπίστωσε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου χάνουν αέρα. Ακινητοποίησε το όχημα της και ζήτησε από τον υπάλληλο, "αν μπορεί" να τα ελέγξει ξανά.
Τότε, σύμφωνα με τον κ. Βενετή που ηταν τυχαία παρών, ο υπάλληλος εξεμάνη φωνάζοντας «Δεν είμαστε βουλκανιζατέρ". Μάλιστα σταδικά ύψωσε το τόνο της φωνής του και διάνθισε το λόγο του με κοσμητικά επίθετα. "Χρειάστηκε να παρέμβω και να τον συγκρατήσω τρεις φορές", δήλωσε ο κ. Βενετής προσθέτοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπύλου "δεν βγήκε από το αυτοκίνητό της. Δεν μίλησε προς τον υπάλληλο. Δεν απείλησε κανέναν". Επίσης ο Β. Βενετής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ήταν αυτός που εντόπισε πρώτος και δυο γυναίκες που βρίσκονταν τυχαία στο πρατήριο και κατέγραψαν εικόνες και βίντεο από το περιστατικό. Ο ίδιος πλησίασε τις γυναίκες και, όπως είπε, τους ανέφερε: "Αυτό που κάνετε είναι παράνομο".

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου