Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Απόφαση ΣΤΕ: Αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (βίντεο)


«Το ΣΤΕ έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις που έγιναν με βάση μνημονιακούς νόμους" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος

«Το ΣΤΕ έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις που έγιναν με βάση μνημονιακούς νόμους" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος προσθέτοντας ότι το ανώτατο δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες με πρώτη τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που την κρίνει ως ρήτρα διαρκούς μείωσης».Η απόφαση αυτή, όπως υποστήριξε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1, αφορά τους πάντες και θα ανακοινωθεί άμεσα. Βασικό της σημείο είναι ότι κρίνεται αντισυνταγματική η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος καθώς μειώνει διαρκώς τις συντάξεις.
«Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης» έκρινε την απόφαση του ΣΤΕ ο Αλέξης Μητρόπουλος η οποία είναι οριστική. Τα χρήματα που θα χρειαστούν είναι πάνω από 1,2 δισ. Ο βουλευτής συνέστησε να μην προστρέξουν οι πολίτες στα δικαστήρια καθώς αφορά όλους.
Να σημειωθεί, μόλις χθες βουλευτής της Ν.Δ. στο Mega επιχειρηματολογούσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και έλεγε ότι ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημ. Στρατούλης είναι παράνομος επειδή έχει "παγώσει" την εφαρμογή της.
Κατ. Μπρ.
left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου