Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Τουλάχιστον, ας μας ενημερώσει ο Στόλτενμπεργκ...

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ θα βρίσκεται σήμερα στην Αγκυρα και αύριο στην Αθήνα, Η παρουσία του στην περιοχή προφανώς συνδέεται με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας για τη δημιουργία μηχανισμού αποφυγής θερμού επεισοδίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Όμως το περιεχόμενο της συμφωνίας, εδώ και ημέρες, παραμένει στο σκοτάδι. Η κυβέρνηση, με ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη χώρα, όχι απλώς δεν ενημερώνει τη Βουλή και τους πολίτες αλλά ούτε καν θεωρεί ότι πρέπει να δικαιολογήσει τη στάση απόκρυψης και παραπλάνησης που έχει υιοθετήσει. Είναι ενδεικτικό ότι σχετικές συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ πραγματοποιούνταν για τρεις εβδομάδες, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να διαψεύδει αρχικά ακόμη και την ύπαρξη διαλόγου.

Η δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποτροπής εμπλοκών ο οποίος θα ενεργοποιείται σε περιόδους ελληνοτουρκικής κρίσης ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον  γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δεν ακολούθησε την επικοινωνιακή μέθοδο του Μεγάρου Μαξίμου: Συσκότιση και δημιουργία σύγχυσης.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Από την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ μάθαμε ότι «μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των Στρατιωτικών Αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ιδρύθηκε την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020) ένας διμερής στρατιωτικός μηχανισμός αποκλιμάκωσης. Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης στη θάλασσα ή στον αέρα».

Η κυβέρνηση έχει την τύχη να υπάρχει απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν φορά φουστανέλες και τσαρούχια. Αυτό το πλεονέκτημα, όμως, αντί να την οδηγεί σε περισσότερη σοβαρότητα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τουλάχιστον, μεγιστοποιεί την αλαζονεία και την αίσθηση παντοδυναμίας της, με αποτέλεσμα να περιφρονεί τους κώδικες του κοινοβουλευτισμού και να δυναμιτίζει κάθε συνθήκη εθνικής συνεννόησης.

Ακόμη και η άρνηση της ΕΕ να αποφασίσει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και η ελληνική/κυπριακή υποχώρηση παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση ως μεγάλη εθνική επιτυχία και αγνοήθηκαν, προκλητικά, τα ερωτήματα που τέθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ο αέρας και η θάλασσα» που αναφέρονται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ δεν είναι οικογενειακή κληρονομιά του Κυρ. Μητσοτάκη ούτε state of mind όπως έλεγε το αξέχαστο καλοκαιρινό σποτ.

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει κυβέρνηση και κυβερνητικός εκπρόσωπος για να πληροφορηθούμε οι «κοινοί θνητοι» για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ας μας ενημερώσει, τουλάχιστον, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τι αποφασίστηκε μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας στο ΝΑΤΟ. Εξάλλου έχει αποδειχτεί πιο ειλικρινής.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου