Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Νομίζουν πως τους τρομάζουν... Άλλοι είναι οι φοβισμένοι

 Αναίτιες προσαγωγές 15χρονων, έλεγχοι στις τσάντες τους, χημικά και κρότου λάμψης για να διαλυθούν τα συλλαλητήρια, υπεύθυνες δηλώσεις γονέων ότι αντιτίθενται στην κατάληψη. Οι εκδηλώσεις αυταρχισμού για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων διαρκώς πληθαίνουν.

Τα «κακομαθημένα» (Αδ. Γεωργιάδης), τα «αλητάκια» (Γ. Καλλιάνος), τα «φίδια» και οι «πίθηκοι» (Κ. Μπογδάνος) συνεχίζουν τον αγώνα τους και για αυτό έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης που ξεσπά πάνω τους τον εκνευρισμό της για την απώλεια ελέγχου στη διαχείριση της πανδημίας και για την χαμηλή αποδοχή από τη νέα γενιά των πολιτικών της εν γένει.

Η μέθοδος είναι παλιά: Κοινωνικός αυτοματισμός, εκφοβισμός, εκδίκηση. Οι γονείς ενθαρρύνονται να βρεθούν απέναντι από τα παιδιά τους και να τα επαναφέρουν στην πειθαρχία, οι πολίτες καταναλώνουν φωτογραφίες από καταστροφές στα σχολεία άλλης εποχής, οι καταληψίες απειλούνται από τα γκλομπ των ΜΑΤ και παίρνουν απουσίες κινδυνεύοντας να χάσουν τη χρονιά τους αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για τα τις ελλείψεις τόσο στα μέτρα προστασίας της υγείας τους όσο και στις υποδομές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κανένας διάλογος, μηδενική κατανόηση.

Ακόμη κι αν η κυβέρνηση κερδίσει μια μάχη και περιορίσει τις καταλήψεις στα σχολεία, θα έχει χάσει όποια ικμάδα ήθους. Οι τραμπουκισμοί σε εφήβους είναι αποκρουστικοί ακόμη και όταν πρόκειται για μια Δεξιά κυβέρνηση σε μια εποχή πολύ σκληρή για τους νέους.

Ας πάμε λίγο στη θέση του μαθητή λυκείου που τον σταμάτησαν αστυνομικοί στο σταθμό του μετρό και τον διέταξαν να ανοίξει το σακίδιό του για να το ψάξουν. Τον περικύκλωσαν πέντε σαν να είναι εγκληματίας και στέκονταν από πάνω του σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου λες και επρόκειτο να διαφύγει.

Νομίζουν πως θα τον «πνίξουν», μα τον «πνίγει» το δίκιο του. Νομίζουν πως θα «θάψουν» την αντίστασή του, μα ξεχνούν πως είναι «σπόρος» και ανθίζει. Νομίζουν πως τον τρόμαξαν... αλλά στο επόμενο συλλαλητήριο θα πάει οπωσδήποτε. Γιατί είναι θυμωμένος. Κι ας τον απειλούν με απουσίες και «ποινή στη διαγωγή». Μετά θα δει τι θα κάνει... 

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου