Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ξύπνα, σου παίρνουν το σπίτι!

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του Βολταίρου, του σπιτιού της μεσοτοιχίας με τον Χριστοφοράκο και μερικών δεκάδων ακόμα πολυτελών ακινήτων, σου παίρνει το ένα και μοναδικό σου σπίτι.

 του Νίκου Μωραίτη

Συγγνώμη για την ενόχληση. Συγγνώμη που σε διακόπτω από τα υπέρκομψα δημοσιεύματα, από τις δημοσκοπήσεις όπου σαρώνει ο Μωυσής, από το Big Brother, το gntm και το Bachelor. Συγγνώμη, αλλά ξύπνα, σου παίρνουν το σπίτι!

Με τον νέο πτωχευτικό νόμο, η κυβέρνηση προχωράει εκεί όπου δεν τόλμησαν ο ΓΑΠ, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Το ξαναλέω: Σου παίρνουν το σπίτι!

Για πρώτη φορά στα χρονικά, δεν πτωχεύουν μόνο έμποροι και επιχειρηματίες, αλλά και φυσικά πρόσωπα, απλοί πολίτες.

Να το κάνω λιανά; Δεν μπορείς να πληρώσεις τις δόσεις του δανείου σου; Πτωχεύεις. Ορίζεται σύνδικος και σου εκποιεί ό,τι έχεις και δεν έχεις, κινητά και ακίνητα. Α’ κατοικία, τώρα τέλος. Το σπίτι σου περνάει σε ένα fund, που ονομάζεται -γλυκούλικα- «φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης».

Πάμε τώρα στην περίπτωση που είσαι «ευάλωτος οφειλέτης», δηλαδή δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. Μπορείς να γίνεις ενοικιαστής στο σπίτι σου για 12 χρόνια, πληρώνοντας ενοίκιο στο fund που σου πήρε το σπίτι! Αν καθυστερήσεις τρία ενοίκια, έξωση!

Κι αν μετά τα 12 χρόνια θέλεις να επαναποκτήσεις το σπίτι σου; Πληρώνεις ολόκληρη την εμπορική (όχι την αντικειμενική!) αξία του ακινήτου σου στο fund, χωρίς να αφαιρούνται από το ποσό τα ενοίκια που έδινες επί 12 χρόνια!

Κι αν βρεις χρήματα και θέλεις να επαναποκτήσεις το σπίτι σου πριν περάσουν τα 12 χρόνια; Τότε πληρώνεις ως ποινή όλα τα ενοίκια της 12ετίας!

Αντιλαμβάνεστε για τι μιλάμε; Για έναν κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Με όλα τα συστημικά ΜΜΕ στο πλευρό του, με όλο το χρήμα των Ολιγαρχών στην υπηρεσία του, με τη μαζική ύπνωση ως εργαλείο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού του Βολταίρου, του σπιτιού της μεσοτοιχίας με τον Χριστοφοράκο και μερικών δεκάδων ακόμα πολυτελών ακινήτων, σου παίρνει το ένα και μοναδικό σου σπίτι.

Altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου