Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Εγκληματική υποκρισία

 Από τον Αντώνη Ρουπακιώτη, υπουργό Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μάθαμε ότι το 2013 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμπόδισε την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου παρόλο που ήταν έτοιμος. Με αυτόν θα μπορούσαν οι αρχές να «τυλίξουν» τη Χρυσή Αυγή και όπως είπε ο πρώην υπουργός «θα μπορούσε να αποτρέψει μια δολοφονία». 

Από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θ. Καμπαγιάννη μάθαμε ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να καταθέσει στη δίκη. Η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που δεν προσήλθε. 
  
Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Το ξέραμε ότι ο Αντ. Σαμαράς επέλεξε ως γραμματέα υπουργικού συμβουλίου τον Τ. Μπαλτάκο γνωρίζοντας ποιος είναι, γι αυτό ακριβώς που είναι. Η αποκάλυψη των συναλλαγών του με την Χρυσή Αυγή ήταν ένα ατύχημα που τον ανάγκασε να τον απομακρύνει. Οι επαφές της νεοναζιστικής οργάνωσης με το Μαξίμου επί Σαμαρά ήταν συστηματικές, όπως επιβεβαιώνεται και από μηνύματα στα τηλέφωνα των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. 

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να εντάξει στα ψηφοδέλτιά της ΝΔ τον Μπ. Παπαδημητρίου, τον θεωρητικό της σοβαρής Χρυσής Αυγής, το Δημήτρη Μαρκόπουλο άρθρα του οποίου αναδημοσίευε η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που πρόσφατα πήγε στην ίδια αντιμεταναστευτική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ως δημοσιογράφος του ΣΚΑϊ μιλούσε για την “ταλαιπωρία” των Χρυσαυγιτών που τους “σέρνουν σε δίκη” ως “ομήρους”. 

Είχε προηγηθεί η όσμωση με τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και η μεταγραφή κορυφαίων στελεχών του, όπως ο Αδ. Γεωργιάδης, ο Μ. Βορίδης και ο Θ. Πλεύρης που φόρεσαν την προβιά της κεντροδεξιάς για να καλύψουν, όσο γίνεται, το ιδεολογικό τους δέρμα. Ο πρώτος έγινε μάλιστα και αντιπρόεδρος του κόμματος. Αυτή η ΝΔ, του Σαμαρά που μπλόκαρε τον αντιρατσιστικό νόμο, του Κικίλια που δεν κατέθεσε στη δίκη και των Μπογδάνων και Γεωργιάδιδων, επιχειρεί τώρα να εμφανιστεί ως το κόμμα στο οποίο χρωστάμε την καταδίκη των νεοναζιστών. 

Γι' αυτό και η κυβέρνηση, ξεκίνησε με ανάρτηση του εκπροσώπου της Στ. Πέτσα στο Facebook, την παραμονή της ανακοίνωσης της ιστορικής απόφασης της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, τη χυδαία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο επιχείρησε να παρουσιάσει ως συμπλέοντα με το φασιστικό μόρφωμα.

Είναι από μια πλευρά αστείο. Όμως είναι στην ουσία του θλιβερό, είναι και επικίνδυνο. Γιατί η δύναμη της κυβερνητικής προπαγάνδας βρίσκεται στην ασυλία που εξασφαλίζουν οι «λίστες Πέτσα». 

Ο Κικίλιας δεν θα ρωτηθεί γιατί δεν κατέθεσε ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πιεστεί να απαντήσει στις αποκαλύψεις Ρουπακιώτη. Οι Μπογδάνοι θα συνεχίσουν να βρίζουν την Αριστερά χωρίς κανείς να τους θυμίζει από πού έρχονται και το μαύρο πρωτοσέλιδο του “Πρώτου Θέματος” που παρουσίασε τους κατάδικους της Χρυσής Αυγής ως συνοδοιπόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες των Αγανακτισμένων δεν θα προκαλεί αποτροπιασμό και θυμό στους φίλους της κυβέρνησης που δηλώνουν πολέμιοι των διχαστικού λόγου. 

Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στο χώρο της Δεξιάς που ποτέ δεν ανέχθηκαν και δεν αποδέχτηκαν τον χρυσαυγιτισμό. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που ανέβηκαν στο αντιφασιστικό κύμα όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, που δεν είναι... ειλικρινείς. Η εγκληματική υποκρισία τους φαίνεται, σ' αυτά που λένε και που δεν λένε.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου