Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Η πτωχευμένη ΝΔ ποινικοποιεί τη φτώχεια των άλλων

 

Aς θυμηθούμε τον ισολογισμό της ΝΔ για το 2019: Οι οφειλές της σε δάνεια έφτασαν στο δυσθεώρητο ύψος των 308,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της αύξησης, το 2010 οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 127,8 εκατ. ευρώ και μέσα σε μια δεκαετία υπερδιπλασιάστηκαν.

Υποτίθεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βρει τη λύση:

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο 155.000 μέλη είχαν εγγραφεί και θα κατέβαλαν ένα ευρώ το μήνα για την αποπληρωμή των χρεών. «Ενα εσπρέσο το μήνα, 12 ευρώ το χρόνο», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Τελικά, με τη μέθοδο του εσπρέσο δεν λύθηκε το πρόβλημα και δεν θα λυνόταν αφού, ακόμη και αν τα μέλη κατέβαλαν το ευρώ τους
θα χρειάζονταν 165,9 χρόνια για την ολοσχερή εξόφληση των τραπεζών.

Πιο ειλικρινής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είχε μιλήσει για διαγραφή των χρεών, αποδεχόμενος ότι, διαφορετικά, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νέο πτωχευτικό να εκδικηθεί όσους πνίγονται στα χρέη. Στο εξής δεν θα πτωχεύει μόνο επιχείρηση αλλά κι ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας. Και οι πιστωτές του θα αποκτούν τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας του ενώ θα μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή εφόσον δεν συμμορφώνεται στις οδηγίες τους γιατί θα αποκτά ποινική ευθύνη.

    Με άλλα λόγια, η πτωχευμένη ΝΔ ποινικοποιεί τη φτώχεια των άλλων προς όφελος των τραπεζών. Από τη δική της χρεοκοπία σώζεται προσφέροντας στους δανειστές της ως δώρο τα κόκκινα δάνεια εμπόρων, επιχειρηματιών και φυσικών προσώπων που βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

    Το μόνο που δεν φαίνεται να έχουν υπολογίσει είναι ότι ανάμεσά τους είναι και πολλοί ψηφοφόροι τους.

    tvxs

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου