Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Φασίστες, ρατσιστές, ανιστόρητοι τραμπούκοι, ομοφοβικοί δεν έχετε πλέον κανένα άλλοθι!

της Φωτεινής Λαμπρίδη

 Ένα από τα μεγάλα δώρα της χθεσινής ιστορικής απόφασης του δικαστήριου, που αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, είναι η κατάρριψη των επιχειρημάτων, όσων επέμεναν να δίνουν άλλοθι στις χρυσαυγίτικες πρακτικές, κι αυτό δεν αφορά απαραίτητα μόνο τους ψηφοφόρους τους, αλλά όσους εμποτίστηκαν από την κουλτούρα του φασισμού του ρατσισμού και της ομοφοβίας και εργάστηκαν μεθοδικά με στόχο να εξελιχθεί σε κυρίαρχη ιδεολογία.

Η απόφαση ρίχνει φως στο θολό τοπίο, το οποίο σκόπιμα συνέθεσαν ΜΜΕ και πολιτικοί χαϊδεύοντας την πλάτη όσων διψούσαν για αίμα προσφύγων, ανθρώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αριστερών, συνδικαλιστών, γυναικών και μειονοτικών. Βάζει δυναμίτη στο «... ναι μεν αλλά» όλων όσων επιμένουν ακόμα να φλερτάρουν με τις ιδέες των ορφανών του Χίτλερ, κι ας αποκηρύττουν θεωρητικά τον φασισμό και τον ναζισμό.

Από σήμερα λοιπόν, όσοι  και όσες, μιλούν για «λαθρομετανάστες» που αποτελούν υγειονομική βόμβα και εξισλαμίζουν τη χώρα και αναπαράγουν όλα τα σχετικά στερεότυπα, ασπάζονται την ιδεολογία της ΧΑ και άρα είναι οπαδοί της εγκληματικής ναζιστικής - φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Όσοι υποκινούν εθνικιστικές καταλήψεις προκειμένου να εμποδίσουν τα προφυγόπουλα να πάρουν θέση στα θρανία των δημοσίων σχολείων, όσοι βγάζουν σχετικά ψηφίσματα , μιλιταριστικά συνθήματα και ωθούν τα παιδιά τους να τα βροντοφωνάζουν στις εθνικές παρελάσεις, είναι οπαδοί της εγκληματικής οργάνωσης.

Όσοι κατ’εντολή μεγαλοεργολάβων πλακώνουν στο ξύλο συνδικαλιστές που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, ακολουθούν τις μεθόδους της εγκληματικής οργάνωσης.

Όσοι πιάνουν στασίδι στην εκκλησία για να ακούσουν εθνικιστικά παραληρήματα και την  προτροπή ιερέων να φτύσουμε τους ομοφυλόφιλους γιατί είναι «εκτρώματα της φύσης», είναι οπαδοί της φασιστικής ναζιστικής οργάνωσης και ο ιερέας η φωνή της.

Όσοι, όσες παίρνουν θέση  ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων και επιμένουν πως η τεκνοποιία είναι «καθήκον» κι η γυναίκα πρέπει να φτιάξει τη ζωή της σύμφωνα με τις επιταγές της «φύσης» και πως οι εκτρώσεις: «έγκλημα κατά της φυλής» γνωρίζουν ότι αυτή είναι η θέση της ΧΑ για τις γυναίκες.

Όσοι κρυφοχάρηκαν με τον προπηλακισμό Κασσιδιάρη στη Λιανά Κανέλη, γνωρίζουν πλέον ότι κρυφοχειροκρότησαν έναν εγκληματία.

Όσοι και όσες χειροκρότησαν τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου ή δίσταζαν να πάρουν θέση εναντίον τους, στην ουσία επικροτούν τις θέσεις και τις δράσεις των εγκληματιών.

Η δημοσιογράφος που έκανε γκάλοπ για το αν είχαν δίκιο ή όχι οι δολοφόνοι, ήθελε να θέσει το δίλημμα «Με τους δολοφόνους - εγκληματίες ή με το θύμα». Όσοι και όσες τους δικαιώσατε, δικαιώνετε τις θέσεις της εγκληματικής οργάνωσης.

Όσα ΜΜΕ έκαναν must τους τραμπούκους, έκαναν mainstream τάση το προφίλ εγκληματιών. Όσοι και όσες μιμούνται τους μάτσο ΧΑυγίτες, τον μισογυνισμό, το μπραβιλίκι, την καφρίλα ενάντια σε κάθε αδύναμο, θα κυκλοφορούν στον δρόμο με το προφίλ των εγκληματιών.

Όσοι μίλησαν για την ανάγκη μιας «σοβαρής ΧΑ» εννοούσαν την ανάγκη μιας σοβαρής εγκληματικής οργάνωσης. Όσοι επιμένουν να ζητούν στην πολιτική σκηνή τους χρήσιμους που  «πρέπει να κάνουν τη βρόμικη δουλειά», επίσης.

Όσοι μιλούν για ανωτερότητα της φυλής, διωγμούς, νομιμοποίηση των υπερανθρώπων, αυτών που έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου επί των... υπανθρώπων, είναι οπαδοί της ναζιστικής - φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Όσοι και όσες δεν πήραν θέση ποτέ εναντίον τους, τους έκαναν πλάτες.

Όσοι και όσες διαστρεβλώνουν την ιστορία για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των παραπάνω, είναι οπαδοί της εγκληματικής οργάνωσης.

Φασίστες, ρατσιστές, ανιστόρητοι τραμπούκοι, ομοφοβικοί δεν έχουν πλέον κανένα άλλοθι! 

Δεν έχουν θέση στην πολιτική, στα ΜΜΕ, στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Μακάρι η απόφαση του δικαστήριου, να γίνει αφορμή να αναθεωρήσουν, αν και το κλίμα που επικρατεί διεθνώς, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να αισιοδοξούμε. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ιστορική απόφαση είναι ισχυρό εργαλείο για το αντιφασιστικό κίνημα. Είναι χρέος κάθε αντιφασίστα, κάθε δημοκρατικού πολίτη,  να φροντίζει ώστε να καταδικάζεται ο λόγος και τα έργα τους στον δημόσιο βίο. Και κυρίως, να παραμείνουν μακριά από τα σχολεία μας, μακριά από τα παιδιά μας. 

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου