Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Γαλάζια ελαφρυντικά σε χρυσαυγίτη

Ακόμα κι όταν ο Κουκούτσης «καταδικάστηκε», οι «γαλάζιοι» φίλοι του δεν είχαν το θάρρος να τον αποπέμψουν από τις θέσεις που τον διόρισαν

του Πέτρου Κατσάκου

 Σε 6 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, με το δικαστήριο να απορρίπτει τα ελαφρυντικά του. 

Ελαφρυντικά με τα οποία είχαν φροντίσει να τον προμηθεύσουν οι νεοδημοκράτες δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης που τον ψήφισαν πρόεδρο του Συνδέσμου  Ύδρευσης και κυρίως ο δήμαρχος Καλαμάτας, που τον έκανε επίσημο συνεργάτη του όσο ήταν υπόδικος και λίγο πριν απολογηθεί. Μέχρι και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε φροντίσει να τον τοποθετήσει ο δήμαρχος της Καλαμάτας τον Κουκούτση, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσηκωθεί τότε από την  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου.

Τον έπλυναν, τον ξέπλυναν και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί ώστε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ως ευυπόληπτος πολίτης ο χρυσαυγίτης Κουκούτσης.  Ό,τι fast track διαδικασία υπήρχε τη χρησιμοποίησαν ώστε να προλάβουν να τον φορτώσουν με θέσεις και αξιώματα πριν την απολογία του. Κι όσες κι αν ήταν οι αντιδράσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και των δημοκρατικών πολιτών, δεν ίδρωσε το αυτί τους.

Μόνο δύο μέρες πριν ο Δημήτρης Κουκούτσης καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να απολογηθεί, τον φιλοδώρησαν με πλαστά ελαφρυντικά που τα χρησιμοποίησε στην υπερασπιστική του γραμμή θέλοντας να δείξει ότι συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες εκτός του ναζιστικού μορφώματος.

Ακόμα κι όταν ο Κουκούτσης «καταδικάστηκε», οι «γαλάζιοι» φίλοι του δεν είχαν το θάρρος να τον αποπέμψουν από τις θέσεις που τον διόρισαν, αλλά χρειάστηκε ο ίδιος να υποβάλει την παραίτησή του παρακαλώντας τη δημοτική αρχή να την κάνει δεκτή καθώς ανωτέρα βία δεν θα του επιτρέψει να ασκεί τα καθήκοντά του από τον Κορυδαλλό. Για τέτοια κατάντια μιλάμε.

Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου