Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο...



«Αντιπλοίαρχε, είσαι μάγκας». Αυτό διέρρευσε ότι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον κυβερνήτη της φρεγάτας Λήμνος.
του Ορέστη Μεταξά
Το ακούμε αυτό εμείς οι αδαείς και νοιώθουμε εθνικά υπερήφανοι. Χωρίς να ξέρουμε για ποιο λόγο. Όμως το αφήγημα της μαγκιάς, το χάλασε λίγο αργότερα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού κύριος Αλέξανδρος Διακόπουλος, που δήλωσε για το τούρκικο σκάφος Oruc Reis: «Eχει μπει στην περιοχή, έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα». Κι αφού χάλασε την μανέστρα της υπερηφάνειας της κυβέρνησης, μετά παραιτήθηκε...
Λίγο αργότερα τον επιβεβαίωσε και «άδειασε» με τη σειρά του την κυβέρνηση, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, κύριος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.
Έχουμε μια κυβέρνηση μάγκικης εικονικής πραγματικότηταςΜια simulation κυβέρνηση. Η εικονική πραγματικότητα η οποία υποστηρίζεται επικοινωνιακά από το σύστημα των «ταϊσμένων ΜΜΕ», εμπλέκεται με την ρεαλιστική πραγματικότητα. Δημιουργείται μια πολιτική μίξη των δύο. Γίνονται ένα ομοιογενές μίγμα. Δεν ξεχωρίζουν. «Έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν». Είναι σχεδόν αδύνατο για τον μέσο πολίτη, με την προπαγάνδα που υφίσταται, να ξεχωρίσει την αλήθεια από την εικονική αλήθεια. Τι του λένε και τι του κρύβουν. Πως μεγαλώνουν κατά βούληση τα ασήμαντα γεγονότα και πως μικραίνουν τα σημαντικά. Η «μαγκιά» μπερδεύεται με την εικονική μαγκιά και άκρη δεν βγαίνει. Κάνουν ανασχηματισμό και κρατούν όλους τους υπουργούς. Δεν θέλουν να δώσουν τροφή στον κόσμο να σκεφτεί, ότι σε κάποιους τομείς απέτυχε η κυβέρνηση και γι αυτό άλλαξε τον υπουργό. Δεν θέλουν να αφήσουν υπόνοιες ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν θέλουν η ρεαλιστική πραγματικότητα να σκιάσει την εξιδανικευμένη εικονική.
Κάποια στιγμή όλο αυτό το παιχνίδι μεταξύ πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας παραπλανά και την ίδια την κυβέρνηση. Χάνεται μέσα στον εικονικό λαβύρινθο που η ίδια δημιουργεί. Και δεν μπορεί να αξιολογήσει τα ρεαλιστικά γεγονότα.
Κάνει τεράστια λάθη που λόγω της προσωρινής εικονικής επιτυχίας της δεν μπορεί να τα αντιληφθεί. Έχει μπει στο εικονικό τρυπάκι που είναι ναρκωτικό εθιστικό και δεν μπορεί να ξεφύγει. Ακόμα και το διάγγελμα «χυλός» του πρωθυπουργού της περασμένης εβδομάδας, αμφισβητείται εάν μαγνητοσκοπήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ή σε κάποια παραλία θερινών διακοπών. Αν έβαλε η εικονική πραγματικότητα το χεράκι της.
Ο αντιπλοίαρχος που σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι μάγκας, είναι πιθανό κι ο ίδιος να μην ξέρει τι μαγκιά έκανε. Προφανώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λέγοντας τον μάγκα, υπονοεί ότι κατατροπώσαμε τους Τούρκους. Όμως έρχεται ο κύριος
Διακόπουλος και μας λέει ότι το Oruc Reis «έκανε έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε.» Αφού λοιπόν το Oruc Reis έκανε έρευνες και να μην κοροϊδευόμαστε, για ποιο λόγο είναι μάγκας ο κυβερνήτης της φρεγάτας Λήμνος; Η απάντηση είναι απλή. Είναι μάγκας γιατί κατατροπώσαμε τους Τούρκους εικονικά.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση Jenga. Αποτελείται από πολλά μικρά ξύλινα
τουβλάκια. Σταδιακά αντικαθιστά τα ξύλινα τουβλάκια, με εικονικά. Προς το παρόν νομίζει ότι το οικοδόμημα αντέχει. Όταν ανακαλύψει ότι δεν της έμειναν τουβλάκια πραγματικής πολιτικής, αλλά μόνο εικονικά τουβλάκια, το σύστημα Jenga θα καταρρεύσει. Και θα τους πλακώσει όλους. Μάγκες και μη. Στην ρεαλιστική πραγματικότητα και όχι εικονικά. Και τότε πολιτικά θα αποσυντεθούν. Όλοι θα αντιληφθούν ότι «οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο...»
ΚΟΥΤΙ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου