Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Από τη μάσκα μέχρι τα μασκαριλίκια


Όπως τα πάντα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι και με την απόφαση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει μια απόφαση χωρίς να δημιουργήσει πανικό, αναστάτωση και, φυσικά, χωρίς να αποφύγει τις παλινωδίες.
Οι ανακοινώσεις άλλαζαν κάθε μέρα μέχρι τελικά να καταφέρουν οι αρμόδιοι να καταλήξουν σε ένα σχέδιο - παρά την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητάς του- που προβλέπει υποχρεωτική χρήση μάσκας για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Όμως θεώρησαν αυτονόητο τη μάσκα να αγοράζουν οι ίδιοι οι μαθητές, ίσως γιατί στην αντίληψη όσων αποφασίζουν δεν γίνεται κατανοητό το ποσό που απαιτείται κάθε εβδομάδα και πόσο αδυνατεί να το καλύψει η πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών.
Μπροστά στις αντιδράσεις μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, τρολς του διαδικτύου και κάθε φιλοκυβερνητική παρουσία στο δημόσιο λόγο επιχείρησαν με κάθε τρόπο να αποδείξουν ότι η μάσκα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ όπως το μολύβι και άρα δεν θα έπρεπε να καλύπτεται από το δημόσιο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση που «σήκωσε» το θέμα για «λαϊκισμό».

Μόλις όμως ένας Δήμαρχος, ειδικά αυτός του Χαλανδρίου που «χρεώνεται» στην Αριστερά, επέδειξε τα αυτονόητα κοινωνικά αντανακλαστικά και φρόντισε να καλύψει το κόστος για τη χορήγηση μασκών σε όλα τα σχολεία του Δήμου, η κυβέρνηση «σύρθηκε» και αναγκάστηκε εσπευσμένα διά του υπουργού Εσωτερικών, να εξαγγείλει έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ώστε να αντιγράψει το παράδειγμα του Χαλανδρίου. Κάτι που θα έπρεπε να εξασφαλίσει, αυτονόητα, εξαρχής και για λόγους δημόσιας υγείας. Έτσι απέδειξε, με κάθε μεγαλοπρέπεια, την υποκρισία αλλά και την αναλγησία που διαπνέει τις αποφάσεις και τις πολιτικές της. 
Οι μάσκες, βέβαια, συναντούν και τους «αρνητές» τους. Διάφορες ομάδες, μέσω διαδικτύου, προσπαθούν να διακινήσουν θεωρίες συνωμοσίας και προκαλούν την αντίδραση των αρχών, δικαιολογημένα, για τον κίνδυνο που προκαλούν. Όμως όλοι αυτοί οι «ψεκασμένοι» που τώρα διακινδυνεύουν την ήδη καταστροφική διαχείριση της κυβέρνησης, δεν της είναι πολύ άγνωστοι.
Αν ψάξουν λίγο καλύτερα προς τα πίσω για αυτές τις ομάδες των κοινωνικών δικτύων και τις «επιτροπές» που έχουν συστηθεί, θα διαπιστώσει ότι αλλάζουν «ονόματα» ευκαιριακά αλλά στην αφετηρία τους είναι συχνά... μακεδονομάχοι. Τότε δεν είχε πρόβλημα η ΝΔ να συμπαρατάσσεται στις πλατείες με την κάθε περιθωριακή ακροδεξιά ομάδα, αρκεί να ρίξει το ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και την υποκρισία της ΝΔ, έμπλεξαν οι μάσκες με τις περικεφαλαίες.
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου