Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Greek statistics by Νίκη Κεραμέως: Δεκαεπτά μαθητές ανά τάξη η αλλιώς «εφτά νομά- σ' ένα δωμά»



Η απόσταση που χωρίζει την απόλυτη επιτυχία από την απόλυτη καταστροφή είναι μια... (Κεραμέως) γραμμή!
του Βαγγέλη Σπυράκη
Η σημερινή συνέντευξη τύπου της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, δυστυχώς, απέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό και πηγαίνει με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας», οδεύοντας με ταχύ βήμα στην καταστροφή και σε ένα μη αναστρέψιμο ολικό lockdown.  
Οι σημερινές ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας μόνο οργή προκαλούν στους χιλιάδες γονείς που βλέπουν ότι  ενώ υπήρχε τόσος καιρός να γίνει μια σωστή προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς, φτάσαμε στο σημείο λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, η κ. Κεραμέως να ανακοινώνει ότι ίσως ανοίξουν τα σχολεία στις  07/09 ή στις 14/09 ή και ποτέ! 
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η υπουργός Παιδείας, ανερυθρίαστα είπε, ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη είναι 17 μαθητές. Δηλαδή τσουβάλιασε όλους  τους μαθητές της χώρας ακόμα και εκείνα που πηγαίνουν σχολείο στα ακριτικά νησιά  που έχουν από έναν ως πέντε το πολύ, με τους 27 στην πρωτεύουσα και έβγαλε το μέσο όρο.
Αυτό θυμίζει το  ανέκδοτο: «Με σταματάει η τροχαία γιατί πήγαινα με 170.  Τους εξηγώ ότι τη μισή ώρα της διαδρομής πήγαινα μόλις με 50, οπότε κατά μέσο όρο πάω με 110. Μου ευχήθηκαν καλό ταξίδι».  Η ακόμα καλύτερα... «Eφτά νομά- σ' ένα δωμά»
Στα μέτρα που ανακοίνωσε επίσης η κ. Κεραμέως, παρομοίωσε την μάσκα με την ζώνη στο αυτοκίνητο και τα εμβόλια. Συγκεκριμένα είπε ότι «η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας». Μόνο που η ζώνη όπως και το κάθισμα σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι τα ίδια με αυτό που κάθονται και φορούν οι ενήλικες (υπάρχουν ειδικά καθίσματα και ζώνες  για βρέφη, νήπια, παιδιά μέχρι 10 ετών) ενώ όσο αφορά το εμβόλιο διαρκεί το πολύ 5'' για να το κάνεις και μετά από λίγους μήνες ένα παιδί το ξανακάνει ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχει δώσει ο γιατρός. Άρα ακόμα και εδώ η υπουργός  πιάστηκε να μην γνωρίζει καν τα βασικά. Το οξύμωρο είναι ότι την ώρα που έκανε τις συστάσεις, την ίδια στιγμή είχε πιάσει 10 φορές την μάσκα της και θέλει να την φοράνε 6-7 ώρες τα παιδιά που είναι 3 -4 ετών.
Όμως το κορυφαίο μέτρο για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία την άφησε για το τέλος η κ. Κεραμέως. «Κάθε παιδί θα έχει το δικό του παγούρι για νερό» είπε με σοβαρό ύφος και δεν σήκωνε κουβέντα.
Δηλαδή,  εμμέσως πλην σαφώς τι μας είπε η υπουργός; Ότι πριν τον κορονοϊό τα παιδιά δεν είχαν προσωπικό μπουκαλάκι νερού, και  πίνανε όλα μαζί από τις στέρνες σαν τα μοσχάρια;
Συνοψίζοντας,  χρειάστηκε σχεδόν μια  ώρα συνέντευξη τύπου για να μάθουμε εν τέλει πως τα μέτρα της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων είναι:
1.Δώρο ένα παγουρίνο
2.Δώρο 2 πάνινες μάσκες
3.Θα ανοίξουν τα σχολεία η στις 07/09 ή στις 14/09 ή  ποτέ!
Αν αυτό δεν λέγεται κυβερνητικός σχεδιασμός τότε τι λέγεται... 
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου