Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Δε φταίω κύριε πρόεδρε, μου ρίξανε «λογιστική διαφορά» στο ΚΕΕΛΠΝΟ



Στην καρδιά των μνημονιακών χρόνων, το πάρτι των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και συνέχισαν να τη διαχειρίζονται, ήταν πιο χυδαίο από ποτέ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
«Μαύρη τρύπα» περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν τελικά οι ορκωτοί λογιστές στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για την περίοδο 2007-2014.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι, δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή για το που κατέληξαν περίπου 90 απο τα 594 εκατ. ευρώ που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ ως κρατική επιχορήγηση και δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου (δηλαδή φόρους και καταθέσεις του Έλληνα φορολογούμενου), τη συγκεκριμένη περίοδο. 
90 εκατομμύρια, έβγαλαν ξαφνικά φτερά και εξαφανίστηκαν. 
Εδώ όμως, να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Δε μιλάμε για το χυδαίο «πλυντήριο» μέσα από απίθανες χορηγίες σε ιστοσελίδες συγγενών και φίλων όπως το velonakaiklοsti.gr. Ούτε για το σκανδαλώδη διαμοιρασμό κονδυλίων που έδινε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε "φίλους" εκδότες και ΜΜΕ.
Για το θέμα αυτό, άλλωστε, έχει βάλει στο κάδρο τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο ίδιος ο άνθρωπος που τον έβαλε στην πολιτική και κουμπάρος του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης
Ο πρώην στενός φίλος του νυν αντιπροέδρου της ΝΔ, λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί: «Όταν όμως κύριε Άδωνη έδινες τα εκατομμυριάκια εκεί όπου γινόσουνα πρωτοσέλιδο, είναι ιστορία, και αυτά θα τα απολογηθείς και θα τα πληρώσεις. Όταν έβαζες για να βρίζουν κάποιους που σε βοήθησαν και να πληρώνεις, αυτό είναι θέμα».

Όχι, τώρα δε μιλάμε απλά για όλα τα παραπάνω.
Μιλάμε για μια κανονική, διαστημικών διαστάσεων, "μαύρη τρύπα" που ρούφηξε 90 εκατομμύρια και για την οποία όλοι οι υπουργοί Υγείας της περιόδου αυτής είναι πολιτικά υπόλογοι. Ασχέτως αν τα 90 εκατομμύρια, ωχριούν μπροστά στα λεφτά, που "φαγώθηκαν" στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με νομότυπες διαδικασίες.
Αυτό που -δεν- έκανε εντύπωση όμως, είναι ότι μπορεί κανένα συστημικό Μέσο ενημέρωσης, να μην μετέδωσε την είδηση, αλλά όλοι οι "ενδιαφερόμενοι" είχαν δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε αστραπιαία να μιλήσει για... «λογιστική διαφορά».
Οι ορκωτοί λογιστές βρήκαν απλά μια... "λογιστική διαφορά" που αφορά στην περίοδο που ο Άδωνις επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ στα νοσοκομεία που παρέπαιαν και δήλωνε πως «ασθένειες όπως ο καρκίνος δε θεωρούνται επείγουσες εκτός αν είσαι στα τελικά στάδια». Την ίδια περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βγει παγανιά με το "δρεπάνι" του και έκανε οριζόντιες απολύσεις (με 51 μετακλητούς στο γραφείο του), ο βασικός μισθός γινόταν χαρτζιλίκι, οι συντάξεις κόβονταν για 11η φορά, σχολεία έκλειναν και ο μεσαίωνας γινόταν και πάλι η αγαπημένη εποχή των εργοδοτών... 
Εκείνη την περίοδο 90 εκατομμύρια εξαφανίζονταν με μαγικό τρόπο και τώρα μιλάνε για "λογιστική διαφορά".
Και επειδή είναι της μόδας οι μαντινάδες τελευταία, αν και Μακεδόνας, θα επιχειρήσω μια προσπάθεια:
Και με γιλέκο βιονικό και με φακές χρυσάφι,
Του Κούλη είσαι επιλογή που πήγε μάλλον στράφι.
ΥΓ. Ο διαχρονικά αποτυχημένος πολιτικός, Αντώνης Σαμαράς, αντί να ντρέπεται να μιλήσει, απειλεί και πάλι με το γνωστό κουτσαβάκικο τρόπο, τα λίγα ΜΜΕ, όπως το Documento, που ανέδειξαν την υπόθεση της καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα, που όπως καταγγέλλεται, με επίσημο πλέον τρόπο από τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, απολύθηκε γιατί έπιασε το γιο του πρώην πρωθυπουργού να αντιγράφει σε διαγώνισμα. Με τις απειλές για δίκες, ο Αντώνης Σαμαράς, αποδεικνύει και πάλι ότι είναι τόσο αδίστακτος που είναι πρόθυμος να εκθέσει το ίδιο του το παιδί σε μια απόλυτα ψυχοφθόρα διαδικασία. 
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου