Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Από την Ανίτα Π. στον Ηλία Ψ.


του Γιάννη Σιδηρόπουλου
Εκτός από πλαστές επιστολές πληγέντων που τελικά έγραψε σύζυγος του συμβούλου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από fake news για νηστικούς πυροσβέστες και από απαγορεύσεις συγγενών σε δημοσιογράφους να μην ασχολούνται με νεκρούς, υπάρχουν κι άλλες ειδήσεις που το ΜΜΕ αγνόησαν επιδεικτικά αυτές τις μέρες όπως το αίτημα 25 εκ των 32 δημοτικών συμβούλων του Μαραθώνα να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης.
Σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ του Δήμου Ραφήνας ζητά την παραίτηση Ψινάκη λόγω της προκλητικής απουσίας στη μεγαλύτερη τραγωδία του Δήμου, ως αποκορύφωμα μιας καταστροφικής διοίκησης πέρα από κάθε πολιτική λογική. Η εξέλιξη υπενθυμίζει ποιος είχε την αρμοδιότητα να εκκενώσει το Μάτι αλλά παραμένει άφαντος ενώ η είδηση είναι ανεπιθύμητη για όσα συμβολίζει ο ίδιος ο Ψινάκης στη θέση που βρίσκεται.
Είναι ένα αποτυχημένο πείραμα των συμφερόντων της γνωστής μιντιακής, επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ που τον προώθησαν στη θέση του Δημάρχου με το γνωστό απολίτικο ιδεολόγημα που ευαγγελίζεται την "επιχειρηματική" λογική και την είσοδο  ιδιωτικών κεφαλαίων στους ΟΤΑ αλλά στο τέλος φέρνει την αδιαφανή διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και την παράδοσή της σε ιδιώτες.
Ο Ψινάκης αισθάνεται και αποκαλεί τους δημότες που τον εξέλεξαν «35.000 βλάχους» αλλά στην ουσία δεν κάνει πολύ διαφορετικά πράγματα από τον χυδαίο Μπέο, απλώς τον διαφοροποιεί η εσάνς από τα τζάκια που συναναστρέφεται. Ο Ψινάκης και η τραγωδία στο Δήμο Μαραθώνα συμβολίζουν την ελαφρότητα με την οποία συγκεκριμένοι κύκλοι αντιλαμβάνονται την πολιτική και την κοινωνία.
Ελλιπής είναι η προβολή των ΜΜΕ και σε μια άλλη είδηση των ημερών, όπως η εξαγγελία για 3.000 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Ανατολική Αττική που θα έπρεπε να είναι αντικείμενο της πολιτικής ατζέντας, με θετικές ή αρνητικές προσεγγίσεις. Είναι ίσως η αρχική αμηχανία καθώς μόλις κοπάσει η εκμετάλλευση των νεκρών και η κοινή γνώμη τους ξεχάσει, η ρητορική θα κάνει λόγο για τα «σπίτια του κοσμάκη» που κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν...
tvxs

2 σχόλια:

  1. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια: στους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων πυρόπληκτων συμπολιτών μας!!!!!

    Όμως, δεν δέχομαι: σε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, ότι, δεν χρησιμοποιήθηκαν τα κατάλληλα μέσα από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ε.Κ.Α.Β, Αστυνομίας και των άλλων κρατικών παραγόντων, λόγω, των πρόσφατων πυρκαγιών στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, που δυστυχώς υπήρξαν πολλές απώλειες συνανθρώπων μας!!!!!

    Οι μαρτυρικοί πυρόπληκτοι που έζησαν από κοντά την ταχεία εξέλιξη της πυρκαγιάς, όπως, κι εμείς σαν πολίτες, μέσω τηλεοράσεων γίναμε αυτόπτες μάρτυρες για την πράγματι ακραία άνιση μάχη, που δεινότατε πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, μεταξύ πυρκαγιών και των ηρωικών πυροσβεστών από ξηράς και αέρος!!!!!

    Το σίγουρο είναι ότι, όταν ο κρατικός μηχανισμός σπεύδει άμεσα για να επιτελέσει τα καθήκοντα του, όπως είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, Το Ε.Κ.Α.Β και Οι Υπόλοιποι Οργανισμοί Δημόσιας Υγείας, είτε πρόκειται για Πυρκαγιές, είτε πρόκειται για Τροχαία Ατυχήματα, είτε για άλλα Θέματα Υγείας των Συνανθρώπων μας!!!!! Τότε, οι Ακούραστες Προσπάθειες των Δημοσίων Υπηρεσιών είναι Φανερές και δεν Αμφισβητούνται!!!!!

    Το κακό της προδοσίας, δυστυχώς αρχίζει και συντελείται: απ’ όταν οι πιο πάνω Εντεταλμένες Δημόσιες Υπηρεσίες Φανούν Κατώτερες των Περιστάσεων και δεν Σπεύσουν Άμεσα ή και Καθόλου για να Υλοποιήσουν τα Καθήκοντα τους, όπως, συνέβη, με το ΕΚΑΒ, το Κ.Υ. Λιδορικίου, το Π.Γ.Ν. Άμφισσας, στις 26-1-2008 στον τροχαίο τραυματισμό του, και, με την τραγική άδικη απώλεια του Μοναχογιού μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Με τέτοιο πάρτι ενθυλάκωσης, διασπάθισης, αρπαγής και κάθε είδους ρεμούλες, από πολιτικούς και ημετέρους που είχε στηθεί στις Μ.Κ.Ο, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στη NOVARTIS κ.λ.π Δημόσιους Οργανισμούς Υγείας.
    Όπως, Στις 26-1-2008 επί διεφθαρμένης επίορκης, και διαπλεκομένης κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης βρώμικης ΝΔ του «κ». Καραμανλή… και των «υπουργών του» ( που έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι, κηφήνες και μπαταξήδες για να ξανά «κυβερνήσουνε», ίσως… μετά από πενήντα χρόνια ξανά συμβεί… αν υπάρχει το βρόμικο κόμμα τους), με το φαγοπότι που είχε στηθεί υπέρ αυτών των πολιτικάντηδων και ημετέρων στο τομέα της δημόσιας υγείας και όχι μόνο.
    Οι τότε «κυβερνώντες» το δε Ε.Σ.Υ το είχαν αποδιοργανώσει και λεηλατήσει, όπως, με ελλείψεις επίγειων και εναέριων ασθενοφόρων και χωρίς καθημερινές βάρδιες επί εικοσιτετραώρου βάσεως, όπως, συνέβη στις 26-1-2008 και περί ώρας 12 μμ, που μετά τον τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα, επήλθε το δυστύχημα του Μοναχογιού μου!!!!!
    Διότι, το πλησιέστερο Κ.Υ Λιδορικίου που απείχε μόλις 7 χιλιόμετρα από τον τόπο του ατυχήματος, δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, από 07 πμ έως 15, 00΄, και, το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, που του ζητήθηκε η συνδρομή επέμβασης του, τα κυνικά ανάλγητα τομάρια της διεύθυνσης αεροδιακομιδών, απάντησαν: και ποιος είναι αυτός… ο τραυματισμένος που θα στείλουμε ελικόπτερο αεροδιακομιδής…;
    ( Για όλους εσάς τους τυχάρπαστους κυνικούς και ανάλγητους, που, έρποντας γλύφοντας και με τα κέρατα σας αναρριχηθήκατε αναξιοκρατικά σε υπεύθυνες θέσεις του δημοσίου, και, ειρωνικά διαρωτηθήκατε ποιος είναι αυτός… που θα στείλουμε ελικόπτερο…; Αυτός…για εσάς, δηλαδή, ο ΝΙΚΟΣ!!!!! Υπήρξε Εθελοντής Διασώστης-Ιδρυτής και Αρχηγός της Ο.Α.Κ-( Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), Ακόμα υπήρξε Μέλος του Ομίλου Φίλων του Δάσους-(Ο.Φ.Δ 2Η Δ.Α.Κ και Ραδιοερασιτέχνης για να σώζει συνανθρώπους!!!!!
    Ενώ εσείς… της διεύθυνσης αεροδιακομιδών του Ε.Κ.Α.Β, είστε μόνο για να εξυπηρετείτε με τα δημόσια ελικόπτερα αεροδιακομιδών, περιπτώσεις άμεσης διάσωσης κατά το δοκούν, να εισπράττεται τους μισθούς και εικονικές υπερωρίες, όπως, και μίζες από τις προμήθειες, και λόγω, νοοτροπίας και ζαμανφουτισμού που διακατέχεστε, δυστυχώς, γι’ αυτό χάνονται άξιοι άνθρωποι που είναι ωφέλιμοι για τη κοινωνία!!!!!).
    Με αυτά και άλλα πολλά κακός κείμενα στο χώρο της υγείας, επί θλιβερής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ, που άμα δεν είχες ιδιωτική ασφάλιση υγείας, δεν υπήρχε περίπτωση όποιος είχε ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, από τον κρατικό φορέα υγείας για να σωθεί!!!!! Λόγω κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από κλεψιές πολιτικών και ημετέρων στο θεσμό της υγείας και άλλων δημοσίων φορέων.
    Στα πλαίσια της ίδιας κυβερνητικής κακοδιοίκησης με τα πιο πάνω, συνέβαλε και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που αντί να κυβερνήσουν για το καλό των ελλήνων πολιτών!!!!! Αντί αυτού, κοίταξαν πώς να έχουν αγαστές σχέσεις διαπλοκής με τους ολιγάρχες, έτσι ώστε, για να προωθήσουν από ιδιοτέλεια τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα!!!!! Και ακόμα με τραγικό αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν το εξωτερικό δημόσιο χρέος σε αστρονομικά ποσά, ατές είναι οι μέρες και τα έργα… των άπληστων πολιτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που θέλουν να μας ξανά κυβερνήσουνε…
    ΥΓ Καθώς, πέρα από το φαγοπότι σε προμήθειες αναλώσιμων ιατρικών υλικών που διαπράχθηκαν στο τομέα της υγείας, από τις πρώην διαφθαρμένες κυβερνήσεις, και χρεώθηκαν στον ελληνικό λαό. Ακόμα από τους άπληστους πολιτικούς και υμετέρους φαγώθηκαν υπέρογκα ποσά σε αχρείαστα εμβόλια, που πολλά απ’ αυτά πληρώθηκαν με υπερτιμημένα τιμολόγια, ώστε, οι πρώην βρόμικοι κυβερνητικοί πολιτικοί και υμέτεροι να καρπωθούν τις μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή