Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Από τη λύσσα στην ανοησία και τη σχιζοφρένεια



του Κλέαρχου Τσαουσίδη

Δεν ξέρω πού το πάνε ο κ. Μητσοτάκης και οι υπήκοοι του κ. Μαρινάκη που αποτελούν το «πολιτικό» του περιβάλλον. Βρίζουν, απειλούν, βγάζουν σάλια λύσσας, εφευρίσκουν, εκτός από τα fake news, και fake puppets, καλλιεργώντας ένα ξεκάθαρα εμφυλιοπολεμικό κλίμα που ανατροφοδοτείται από τους εμφανώς ψυχικά διαταραγμένους κεκράκτες των τάχαμου media.*

Προφανώς, προφανέστατα, η κορύφωση της προσωπικής επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα γίνεται από άτομα πλήρως αναξιόπιστα. Αφού περιηγήθηκαν σε (φαινομενικά) αντίθετους πολιτικούς χώρους ωσότου βρουν την κότα με τα χρυσά αβγά, στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά και «αγωνιστές» της πάντα εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ή επίγονοι του Γεωργαλά, πέφτουν τώρα σε κοινό μέτωπο με τους ακροδεξιούς στη μάχη για την αποδυνάμωση του πρωθυπουργού στοχεύοντας στον κόσμο που δεν έπαιρνε μπαξίσια, θαλασσοδάνεια, πέτσινα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.

Παράλληλα κάποιοι επικεφαλής φορέων που καταντήσανε κλαδικές της ενιαίας Δεξιάς (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.), ωθούμενοι από σοβιετικής κοπής μοτεράκια, ρίχνουν σε κάθε ευκαιρία δηλητήριο, ακόμη κι αν κάποιες διαχρονικά διατυπωμένες θέσεις των φορέων τους υλοποιούνται από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ένα light κρούσμα: Ο υπουργός Σταθάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και συμφώνησαν στην άμεση εφαρμογή του νόμου για την ηλεκτρονική καταγραφή των αυθαίρετων. Τι βρήκε να πει μετά ο πρόεδρος του ΤΕΕ; «Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε κυβέρνηση που παίρνει μέτρα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης. Αυτή η παθογένεια δεκαετιών πρέπει να τελειώσει. Έχουμε πλέον τα εργαλεία και το νομικό πλαίσιο. Βούληση και δουλειά χρειάζεται».

Δηλαδή τώρα βρέθηκαν τα εργαλεία και το νομικό πλαίσιο; Πριν; Ούτε μια κουβέντα για το όργιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυθαίρετα, το colpo grosso με τη ναοδομία για τη χορήγηση ρεύματος και νερού, τον εθισμό της κοινωνίας στην παρανομία;

Όλως τυχαίως, τέτοιες «ουδέτερες» θέσεις αποτελούν και σκαλοπάτι για να ακουστούν μετά απόψεις όπως: «Ένας θλιβερός πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια».

Το δήλωσε αναιδώς και ανοήτως η εκπρόσωπος Τύπου του κ. Μητσοτάκη αφήνοντας άναυδους όσους πολίτες ψηφίζουν ακόμη Δεξιά, αλλά διατηρούν τον εγκέφαλό τους εντός κρανίου.

Δηλαδή ο «θλιβερός πρωθυπουργός» της κ. Σπυράκη έπρεπε να κατεδαφίσει αμέσως τα αυθαίρετα που έχτιζαν μηχανικοί, εργολάβοι και περίεργοι συνεταιρισμοί από το 1960 ώς τώρα, με τις πλάτες των πολιτευτών της ενιαίας Δεξιάς, σε οικόπεδα που είχαν μέσα κι ένα «αγιασμένο» προκάτ εκκλησάκι. Δεν διαφωνώ, έπρεπε ο Τσίπρας να εφαρμόσει τον νόμο που δεν εφήρμοζε το κόμμα της κ. Σπυράκη, το τωρινό και το παλιότερο. Άρα έπρεπε βρει τρόπο να πάρει πίσω και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. από τράπεζες των οποίων τα χρέη πλήρωσε ο ελληνικός λαός, να απαιτήσει να φέρει η Φαμίλια πίσω τον Χριστοφοράκο και τους άλλους απατεώνες κ.λπ.

Φυσικά, σε λίγο, η κ. Σπυράκη θα θεωρεί δίκαιες και τις αντιδράσεις στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Περιμένετε να δείτε γαλάζιες ντουντούκες για "τα σπίτια του κοσμάκη».

Η επίθεση «από τα αριστερά» στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωποποιημένη πλέον στον Τσίπρα (διότι γνωρίζουν ότι αυτόν θα ψηφίσει πάλι ο έντιμος κόσμος, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι) θα συνεχιστεί και με άλλα ευτράπελα. Ήδη ξαναθυμήθηκαν οι δεξιοί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό διότι δεν το εφήρμοσε. Δηλαδή, άσχετα με τους λόγους που υλοποιήθηκε ένα μέρος μόνο αυτού του προγράμματος, οι δεξιοί απαιτούν να γίνουν όλα, δηλαδή να ασκηθεί αριστερή πολιτική; Εδώ περνάμε από την ανοησία στη σχιζοφρένεια και ζητώ τη βοήθεια ειδικών.

* Η χρήση αγγλικών όρων κάνει καλό στα αμερικανοσπούδαχτα καλόπαιδα. Ευκαιρία να ανοίξουν και κανένα λεξικό! Ο όρος puppet ερμηνεύεται μεν ως μαριονέτα ή ανδρείκελο, αλλά στα σύγχρονα ελληνικά μπορεί να αποδοθεί σαν «μαϊμού». Ξέρετε εσείς...

αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου