Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Είναι ο Κουφοντίνας υπεράνω του νόμου;


Η δράση τρομοκρατικών ομάδων, και ιδίως της «17ης Νοέμβρη»,  επηρέασε για πολλά χρόνια τη πολιτική ζωή της χώρας.. Η  περίοδος αυτή τελείωσε με  τη σύλληψη των μελών της το 2002. Και όπως έγινε σε άλλες χώρες, από την Ιταλία μέχρι τη Γερμανία,  το θλιβερό αυτό κεφάλαιο θα έπρεπε να είχε κλείσει σήμερα, με την ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.
Δυστυχώς μια αδίστακτη αντιπολίτευση συνεχίζει να αναμοχλεύει την υπόθεση, με αφορμή άλλοτε τις άδειες και άλλοτε τις μεταγωγές των καταδικασμένων μελών της 17ης Νοέμβρη. Πριν από λίγο καιρό η ΝΔ δημιούργησε ολόκληρο θέμα για τις άδειες Κουφοντίνα, ξεχνώντας ότι ήταν επί ΝΔ που είχε χορηγηθεί άδεια στον Χ. Ξηρό, ο οποίος μάλιστα απέδρασε! Τώρα διαμαρτύρεται για τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές και -του ίδιου Ξηρού στον οποίο είχε δώσει άδεια- στις φυλακές Χαλκίδας.
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με το ακροδεξιό ακαταλόγιστο και τη ρουσφετολογική κουλτούρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε «ρουσφέτι» στον Κουφοντίνα. Άραγε η ΝΔ είχε κάνει ρουσφέτι στον Χ. Ξηρό; Η ο τελευταίος είναι καλύτερος τρομοκράτης από τον Κουφοντίνα;
Όπως η άδεια στον Ξηρό το 2014 έτσι και οι αποφάσεις που κατακεραυνώνει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζονται σε νόμους που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  Αν η ΝΔ δεν ενδιαφερόταν παρά  να κάνει πολιτικό θόρυβο, θα έπρεπε να ζητήσει την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας. Αυτό που τώρα ζητάει είναι τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, στα οποία συμμετέχουν εισαγγελείς και αποφασίζουν για τις άδειες και τις μεταγωγές, να παρανομήσουν.
Ο Κουφοντίνας και η παρέα του θα έπρεπε να είχαν ζητήσει συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων για τις δολοφονίες. Η δράση τους έβλαψε τους δημοκρατικούς θεσμούς, έφερε τρομονόμους και τελικώς είχε σαν αποτέλεσμα  μια τρύπα στο νερό (καλύτερα στο  αίμα). Αλλά αυτό είναι προσωπική τους επιλογή. Οι ευνομούμενες πολιτείες απαντούν με τη τήρηση των νόμων που οι ίδιες έχουν ψηφίσει. Και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους πρώην τρομοκράτες. Η αντίληψη ότι ο Κουφοντίνας είναι ... υπεράνω του νόμου, ευνοεί μόνο τον ίδιο και  δίνει έδαφος σε όσους ακόμη τον ακολουθούν.  
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου