Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Ψηφοθηρία πάνω από τα φέρετρα γίνεται; Ναι, γίνεται



του Μανώλη Καλουδά
Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία και το πολυπληθές επικοινωνιακό της επιτελείο να εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά οτιδήποτε συμβαίνει ξεπερνά τα όρια του αστείου. Όχι ότι παρακολουθούσαμε κάτι διαφορετικό τους προηγούμενους μήνες, αλλά τώρα οι συνθήκες απαιτούν, δεδομένου ότι χάθηκαν τουλάχιστον 91 άνθρωποι, μια άλλη αντιπολίτευση. Πιο σοβαρή, πιο υπεύθυνη.
Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες για ό,τι έγινε στο Μάτι και πρέπει ν’ αποδοθούν. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όποιος φταίει, όποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του πρέπει να πάει σπίτι του και οι Εισαγγελείς να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο και των ποινικών ευθυνών. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη σημερινή κυβέρνηση, ούτε με τη χθεσινή, ούτε με την αυριανή. Αυτό πρέπει να συμβαίνει πάντα σε μια κανονική χώρα. Τέλος.
Από εκεί και πέρα, όμως, δεν γίνεται να «ψαρεύεις» με τον πιο άθλιο τρόπο ψήφους πάνω στα φέρετρα ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί. Δεν γίνεται να κάνεις μικροπολιτική, με συμμάχους βεβαίως βεβαίως και αρκετούς δημοσιογράφους, όταν έχουν χαθεί τόσοι άνθρωποι. Λίγο σεβασμό στους νεκρούς και στις οικογένειές τους που προσπαθούν να σταθούν όρθιες.
Ανακοινώσεις για γέλια και τοποθετήσεις βουλευτών και εκπροσώπων του Τύπου για κλάματα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάτσουν και πάλι στην καρέκλα για να κάνουν αυτά που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια που κυβέρνησαν. Τόσα άτομα απαρτίζουν το επικοινωνιακό τιμ του Κυριάκου Μητσοτάκη (γνωστοί και άγνωστοι). Ένας δεν σκέφτηκε να πει: «Ώπα ρε παιδιά, έχουμε νεκρούς. Αυτή τη φορά ας είμαστε πιο σοβαροί. Αυτή τη φορά ας βοηθήσουμε και έχουμε χρόνο για πολιτικές αντιπαραθέσεις». Όχι, δεν βρέθηκε κι αν βρέθηκε η φωνή αυτή πνίγηκε απ’ όλες τις υπόλοιπες.
Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε παραιτήσεις – γιατί μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα φταίει για την πύρινη τραγωδία και όχι και οι προηγούμενες που νομιμοποιούσαν τα αυθαίρετα στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων που είχαν με τους πολίτες – και αφού για πρώτη φορά έγιναν, αμέσως άλλαξε «δίσκο» και ξεκίνησε το τραγούδι: «ο Τσίπρας παίζει μουσικές καρέκλες». Είναι αυτή αντιπολίτευση; Αλήθεια. Δηλαδή, αυτός που σκέφτηκε την ατάκα «ο Τσίπρας παίζει μουσικές καρέκλες» με αφορμή την καρατόμηση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, πήγε μετά στο μεγάλο γραφείο του αρχηγού για να πάρει τα εύσημα;
Τη Δευτέρα ο Γιάννης Ταφύλης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και η Νέα Δημοκρατία τον έβγαλε άχρηστο. Πριν καν καλά καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο.
Την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Βόλου και βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μας πει ότι η μεταγωγή έγινε «στα μουλωχτά». Δηλαδή, όλες οι προηγούμενες συνοδεύτηκαν από δελτία Τύπου, συνεντεύξεις Τύπου και δημοσιοποίηση των αποφάσεων του τμήματος μεταγωγών;
Ας είμαστε σοβαροί. Τουλάχιστον τώρα. Για λίγο…

 https://www.altsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου