Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Το όνομά της ήταν Φώφη Μπουλούτα



Η "σκοτεινή" υπόθεση της απόλυσης της καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα, από το Κολλέγιο Αθηνών, επανήλθε- ευτυχώς- στη δημοσιότητα με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Η καθηγήτρια, που πέθανε πριν περίπου ένα χρόνο, είχε πιάσει, σύμφωνα με καταγγελίες, το γιο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει σε εξετάσεις.
Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
Ο ακροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, μπορεί να κατηγόρησε, με το γνωστό χυδαίο και άξεστο τρόπο του, τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, τον Κώστα Βαξεβάνη και φυσικά το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αλήθεια -που βρίσκεται παραδοσιακά στην απέναντι όχθη από το σύστημα Σαμαρά- είναι χαοτικά διαφορετική.
Το θέμα και το παρασκήνιο της απόλυσης της Φώφης Μπουλούτα, το επανέφερε, στη δημοσιότητα (βλακωδώς για τα συμφέροντα του Αντ. Σαμαρά), ο Γιώργος Μουρούτης. Στενός του συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και φερόμενος ως εμπνευστής του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ, της "ομάδας αλήθειας".
Όλα άρχισαν όταν η ιστοσελίδα "The President" του Γιώργου Μουρούτη, δημοσίευσε φωτογραφία, του γιου του Αντ. Σαμαρά μαζί με τους γονείς του. Την φωτογραφία είχε "ανεβάσει" ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Σαμαράς στον κλειστό λογαριασμό του στο instagram. H δημοσίευση αυτή έφερε στη μνήμη πολλών χρηστών των social media, αλλά και σχολιαστών της ιστοσελίδας, την υπόθεση της απολυμένης καθηγήτριας. Ο Γιώργος Μουρούτης, βρήκε την ευκαιρία να υπερασπιστεί το "μεγάλο αφεντικό" και δημοσίευσε κείμενο, για την υπόθεση, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αναπαραγωγή μιας αθλιότητας», ισχυριζόμενος ότι αυτή η υπόθεση είναι ψευδής.
Η κίνηση αυτή του Γιώργου Μουρούτη, ήταν τόσο προσβλητική που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Μ. Κουρουτός, έσπασε τη σιωπή του και δημοσιοποίησε την εκδοχή του για το τι πραγματικά είχε συμβεί στην υπόθεση της απολυμένης καθηγήτριας, η οποία μετά και τον άνισο αγώνα της, πέθανε πριν περίπου ένα χρόνο.
Η ΟΙΕΛΕ, μάλιστα, χθες, μετά το παραλήρημα Σαμαρά, απέστειλε αίτημα με το οποίο ζητά να ανοίξει άμεσα ο φάκελος της απόλυσης της Φώφης Μπουλούτα επί υπουργίας του Κ. Αρβανιτόπουλου.
Ίσως ο κ. Σαμαράς θα πρέπει τώρα να κατηγορήσει και όλους αυτούς που δε ξεχνάνε τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα Σαμαρά στο Κολλέγιο των πλουσίων, απέλυσε την Φώφη Μπουλούτα. Δε μιλάμε για δημοσιογράφους ή αντιπάλους του πρώην πρωθυπουργού, αλλά για τον απλό κόσμο που έχει καταλάβει πολύ καλά τι έχει συμβεί.
Η στάση μάλιστα της Φώφης Μπουλούτα αλλά και του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, ήταν -σε μια πολύ άσχημη περίοδο για την καθηγήτρια- τόσο αξιοπρεπής που δεν δημοσιοποίησαν την υπόθεση της απόλυσης και του φερόμενου μαθητικού παραπτώματος του υιού του Αντώνη Σαμαρά, σεβόμενοι τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό σε ένα παιδί αυτής της ηλικίας. Η Φώφη Μπουλούτα τελικά πλήρωσε με την απόλυσή της το γεγονός ότι δεν κατεγράφη επισήμως -με απόφαση και των υπόλοιπων καθηγητών- το περιστατικό.
Κανένας δεν θα αδικούσε έναν -οποιονδήποτε- έφηβο αν αντέγραψε σε διαγώνισμα ή αν είπε μια κουβέντα παραπάνω. Ποτέ δεν ήταν το θέμα αν ο γιος του πρώην πρωθυπουργού αντέγραψε. Το τι ακολούθησε μετά είναι το θέμα.
Είναι κατανοητό πως για τον κ. Σαμαρά και τους ομοϊδεάτες του στη ΝΔ και στο Κολλέγιο Αθηνών, ο ισχυρός έχει το "δικαίωμα" να ποδοπατά τον ανίσχυρο εργαζόμενο, χωρίς επιπτώσεις. Γεννιούνται, ανατρέφονται και σπουδάζουν με την πεποίθηση πως είναι "άριστοι". Πως είναι πιο ίσοι από την "πλέμπα" όπως αποκαλούν τους φτωχότερους, στα κοσμικά πάρτι. Τον απλό κόσμο που δεν ευτύχησε να έχει το "καρμικό" πεπρωμένο των γόνων των "τζακιών".
Η υπόθεση της Φώφης Μπουλουτά, που το Κολλέγιο Αθηνών απέλυσε και εξώθησε σε έναν αγώνα επιβίωσης που της στοίχησε τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά με θλιβερές συνέπεις, όχι μόνο δε θα ξεχαστεί αλλά πρέπει όλοι να παλέψουμε για να δικαιωθεί ο αγώνας μιας καθηγήτριας που τα έβαλε με το κατεστημένο.
Υποσχόμαστε στον κύριο Σαμαρά και το σύστημά του, πως θα "πάμε" την αποκάλυψη της αλήθειας... μέχρι τέλους.
ΥΓ. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών, υπήρξε μέχρι πέρυσι, από το 2006, ο αδερφός του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος. Ο Αλέξανδρος Σαμαράς μάλιστα, είχε εμπλακεί ως πρόεδρος του Κολεγίου στη μεγάλων διαστάσεων διαμάχη που είχε προκύψει μεταξύ της ελληνικής διοίκησης του Κολλεγίου Αθηνών και των επιτρόπων του Κολλεγίου στις ΗΠΑ. Η διαμάχη μεταξύ των δύο συμβουλίων είχε φτάσει στα δικαστήρια. Ωστόσο, η απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2016 δικαίωσε απόλυτα και χωρίς αμφιβολία το συμβούλιο των επιτρόπων στις ΗΠΑ και απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της πλευράς του Ιδρύματος στην Ελλάδα, το οποίο, κατά την κρίση του δικαστή, προσπάθησε διά του Αλέξανδρου Σαμαρά να υποβιβάσει τον ρόλο των (Αμερικανών) επιτρόπων σε «ασχέτους παρατηρητές» και να υφαρπάξει τις εξουσίες τους.
ΥΓ2. Υπουργός Παιδείας, την περίοδο της απόλυσης της Φώφης Μπουλούτα, ήταν ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος στη σύντομη θητεία του ως υπουργός Παιδείας, πρόλαβε και έκανε... πραγματάκια.
Όπως είχε καταγγείλει επισήμως η ΟΙΕΛΕ, ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν εμπλεκόμενος «σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της δεκαετίας», καθώς περίπου 40 ιδιωτικά σχολεία με τις ευλογίες του Κ. Αρβανιτόπουλου και την ανοχή των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας, μέχρι και το 2014 λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και προέβαιναν στην κομπίνα της αλλαγής επωνυμίας και στην εικονική αλλαγή ιδιοκτησίας, ώστε να μην καταβάλλουν τις οφειλές τους σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης ο πρώην υπουργός παιδείας είχε φροντίσει να είναι πολύ πιο εύκολες οι απολύσεις εκπαιδευτικών από τα εν λόγω ιδρύματα.
Επίσης, αξέχαστη παραμένει η συνεισφορά του κ. Αρβανιτόπουλου και του Ισίδωρου Κούβελου (συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη) στην προεκλογική εκστρατεία Μώραλη - Μαρινάκη στο δήμο του Πειραιά, εμπλέκοντας μάλιστα, μικρά παιδιά. Οι Αρβανιτόπουλος και Κούβελος έφτασαν το Μάιο του 2014, στο σημείο να σύρουν εκατοντάδες παιδιά σε εκδήλωση για το "ευ αγωνίζεσθαι" στο στάδιο Καραϊσκάκη, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά μοίρασε στους μαθητές και καπελάκια της παράταξής του.
Μια -προεκλογική- εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν τότε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, κουμπάρας του Βαγγέλη Μαρινάκη.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου