Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

#Novartis_Gate: Όταν οι λαλίστατες ενώσεις δικαστικών γίνονται… «κωφάλαλες»



Ο εναλλακτικός τίτλος αυτού του κειμένου θα μπορούσε να είναι η Novartis, η επίθεση στη δικαιοσύνη και η εκδρομή στην Πορτογαλία.
Της Βάλιας Μπαζού
Και αυτό γιατί έψαξα μετ΄επιτάσεως να βρω την αντίδραση των ενώσεων δικαστών και εισαγγελέων, στη σφοδρή επίθεση που δέχονται οι εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται το σκάνδαλο Novartis αλλά και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου που παρέδωσε την ογκώδη δικογραφία στον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να πάει στη Βουλή.
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της λαλίστατης σε άλλες περιπτώσεις, βρήκα ότι η τελευταία ανακοίνωση που έχει εκδώσει είναι στις 19 Ιανουαρίου και αφορά την πενθήμερη εκδρομή που διοργανώνει στην Πορτογαλία. Και καλά κάνουν θα πείτε. Η Πορτογαλία είναι κατά γενική ομολογία μια πολύ ωραία χώρα.
Δεν θα έπρεπε, όμως, να ασχοληθούν και με τα «ωραία» που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας και αφορούν σε έγκριτα μέλη τους;
Δεν θα έπρεπε να οργιστούν με τις επιθέσεις που δέχονται;
Δεν θα έπρεπε να καταγγείλουν «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»;
Δεν θα έπρεπε να υπογραμμίσουν ότι η Δικαιοσύνη δεν εκφοβίζεται;
Ή μήπως θεωρούν ότι οι δηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα από πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία στην υπόθεση Novartis, δεν συνιστούν ευθεία επίθεση στους εισαγγελείς;
Δεν συνιστούν άγριο bulling και σφοδρή αμφισβήτηση της δικαστικής τους κρίσης και της ανεξαρτησίας τους;
Ιδού ορισμένες:
-Αντώνης Σαμαράς: «Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον 'Αρειο Πάγο, μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού Σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».
Για να το κάνουμε λιανά, ανοικτά υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έστησε σκευωρία σε συνεργασία με δικαστές και εισαγγελείς.
-Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο, που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σταθεί. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευσθούν και να την επιχειρήσουν.
Εν ολίγοις, οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι νοσηρά μυαλά και απέστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή γιατί παίζουν πολιτικά παιγνίδια.
-Άδωνης Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας είναι ο ενορχηστρωτής. Έστησε την υπόθεση με βραχίονα τον Παπαγγελόπουλο».
Με απλά λόγια οι εισαγγελείς διαφθοράς και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι πειθήνια όργανα του πρωθυπουργού και του αναπληρωτής υπουργού Δικαιοσύνης που τους υποχρέωσαν να στήσουν δικογραφία 7.000 σελίδων για να τον παγιδεύσουν.
Αλήθεια, οι δηλώσεις αυτές δεν χρειάζονται απάντηση από την ΕΔΕ; Και τα έγκριτά μέλη της που δέχονται ευθεία επίθεση, δεν χρειάζονται την συμπαράστασή της; Ή μήπως η α λα καρτ επίθεση και η α λα καρτ υποστήριξη μελών του δικαστικού σώματος, είναι το μοναδικό μενού;
πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου