Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Χίλιες φορές με μαθητές...


Ο τελικός κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στην Κρήτη διεξήχθη με κοινό που αποτελούσαν μόνο μαθητές και νεαροί αθλητές.
Για αυτό ολοκληρώθηκε κανονικά ενώ αν είχε  "κανονικούς" οπαδούς των δύο ομάδων, στην καλύτερη περίπτωση θα είχε επεισόδια, καπνογόνα και διακοπές και στη χειρότερη μαχαιρώματα ή μαζική σύρραξη. Άλλωστε, είχαν ήδη προλάβει να πλακωθούν στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο του Ηρακλείου, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις εξέδρες.
Με βάση τη συμπεριφορά των οπαδών που ξεκινά από το ποδόσφαιρο και μεταφέρεται αντίστοιχα στα υπόλοιπα αθλήματα, ο περιορισμός της παρουσίας τους στα γήπεδα είναι απολύτως δικαιολογημένος. Στην Ελλάδα, κόντρα στη φυσιολογική εξέλιξη της κοινωνίας ή έστω την εμπορική εκμετάλλευση του αθλητικού θεάματος, αντί να φεύγουν οι ταραχοποιοί από τα γήπεδα, φεύγουν όλοι οι υπόλοιποι και ο υπόκοσμος είναι το καθεστώς.
Αυτή είναι μια συζήτηση για τους τελικούς καθώς οποιαδήποτε παρουσία φιλοξενούμενων σε αγώνα μεταξύ των "μεγάλων ομάδων" έχει καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Για τον ίδιο λόγο η Πολιτεία αποφάσισε στο 1/3 του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος που απομένει, να απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνηση. Κι αν κάποιοι μιλούν για υπερβολή ας διερωτηθούν για το γεγονός πως οι οπαδοί προκαλούν επεισόδια χωρίς καν να υπάρχουν αντίπαλοι στις εξέδρες. 
Κανείς δεν πρέπει πλέον να τρέφει αυταπάτες για τους ανεγκέφαλους και τους ιδιωτικούς στρατούς των ιδιοκτητών, που είναι ανίκανοι να συμπεριφερθούν στοιχειωδώς φυσιολογικά. Όσο ο επαγγελματικός αθλητισμός εκτυλίσσεται σε καθεστώς βίας και οπαδισμού, και μέχρι οι κάφροι να απομονωθούν και να εκδιωχθούν, οι αγώνες θα διεξάγονται σε άδεια γήπεδα ή στην καλύτερη περίπτωση μπροστά σε μαθητές.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου