Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ήτανε στραβό το κλίμα...


Το μέγεθος και ο πολιτικός αντίκτυπος του σκανδάλου της Novartis δοκιμάζει τις αντοχές της Νέας Δημοκρατίας και εντείνει τις διαφορές που επικρατούν στο εσωτερικό της, όπως μαρτυρά η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου που ζήτησε την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του Αντιπροέδρου.
Η απομόνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, εντάθηκε εξαιτίας του Μακεδονικού αλλά το αδιέξοδο που προκαλεί η Novartis δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Παρά τις απειλές και το θόρυβο που προκαλούν οι εμπλεκόμενοι, στο τέλος της ημέρας μένει μια πολύ σοβαρή υπόθεση διαφθοράς που συνταράσει το πολιτικό σύστημα.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν είναι τυχαίος αλλά πολύ στενός συνεργάτης του Καραμανλή και δεν είναι ο πρώτος καθώς ήδη έχει διαγραφεί η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα επίσης επειδή αμφισβήτησε τον Άδωνι. Αν την πρώτη φορά η διαγραφή φάνηκε σαν επίδειξη ισχύος, τη δεύτερα φορά μοιάζει με απώλεια του ελέγχου.
Ο Αντώναρος δεν είναι ο μόνος που ζήτησε την παραίτηση Άδωνι αλλά επιτέθηκε έντονα και με σκληρές εκφράσεις για να υπενθυμίσει ποιοι είναι απέναντι στην ηγεσία. Καθώς οι εξελίξεις για το σκάνδαλο είναι αναπόδραστες ο κλοιός αρχίζει και στενεύει και οι επιλογές για τον Πρόεδρο λιγοστεύουν. Σίγουρα πάντως το πρόβλημα είναι όλο δικό του.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου